Artikelen Over Economie

      Reacties uitgeschakeld voor Artikelen Over Economie

BRUSSEL – De tekorten aan chips hebben de Europese autoverkoop afgelopen jaar geen goed gedaan. In totaal werden in ,7 miljoen nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. De maand december was de zesde maand op rij dat de registraties onder het banken nieuws niveau van een jaar eerder lagen. EINDHOVEN – Ruim één op de drie gemeenten in Nederland heeft coronajaar 2020 afgesloten met een tekort. Dat komt naar voren uit de jaarlijkse Benchmark Nederlandse gemeenten van BDO Accountants & Adviseurs.

ABN AMRO verwacht dat per saldo sprake zal zijn van een lichte omzetdaling (-0,5 procent), om in 2022 (+ 1,5 procent) terug te veren naar het niveau van vóór corona. Zo groeit de industrie als nooit tevoren en is vooral in de machine-industrie sprake van een ongekend groeitempo. Dit jaar zal de groei in dit segment volgens ABN AMRO zo’n 30 procent bedragen, na een krimp van 2,5 procent in 2020. De keerzijde is dat ruim een kwart van alle industriële bedrijven kampt met grote tekorten aan materialen en arbeidskrachten, terwijl er juist méér personeel nodig is om aan de vraag te voldoen. ESB 10 jan 22 Complexe fiscale en sociale regels leiden tot drie sociale minima In de afgelopen decennia is de fiscale en sociale wetgeving steeds ingewikkelder gemaakt. Inmiddels zijn de grenzen van dit beleid in zicht of reeds overschreden. Een eenvoudiger vormgegeven stelsel kent lagere maatschappelijke kosten en garandeert grotere transparantie.

Een bewogen jaar waarin, ondanks corona, toch veel gebeurd is op het gebied van leven lang ontwikkelen. Om de klimaatdoelen voor de gebouwde omgeving te halen zijn er vooral veel technische vakmensen nodig. Voor het eerst is er nu ook in kaart gebracht welke technische vakmensen er precies nodig zijn. 30 december 2021 De sentimentsindicator op basis financieel nieuws van berichtgeving uit Het Financieele Dagblad is na de forse daling bij aanvang van de coronacrisis deels hersteld. De Nederlandsche Bank is verantwoordelijk voor het samenstellen van de Nederlandse betalingsbalans en het Nederlandse externe vermogen. Hiertoe worden periodiek gegevens verzameld bij door DNB geselecteerde groepen rapporteurs.

932 Zoekresultaten Voor economisch Gedrag In De Publieke Website

De grote diversiteit aan bedrijven en ondernemers die ons land rijk is, verdient dit ook. Een slechte economie haalt vaker het nieuws dan een goede economie. En dat heeft weer invloed op de houdingen en zelfs het stemgedrag van burgers. Alyt Damstra toont in haar proefschrift aan dat economisch nieuws lijdt aan een dubbele ‘negativity bias’. Zowel journalisten als burgers zijn gevoeliger voor economische tegenspoed waardoor het belonen of afstraffen van partijen in verkiezingstijd niet goed uit de verf komt. Alyt schuift aan om te vertellen over haar onderzoek naar de complexe driehoeksrelatie tussen economie, media en publieke opinie.

AMSTERDAM – Het aantal economische daklozen, mensen die financieel zelfstandig zijn maar geen dak boven hun hoofd hebben, stijgt flink. Op dit moment zijn het er ongeveer drieduizend en dat is een verdrievoudiging van de laatste cijfers, zo meldt de Regenboog Groep. Het beleidspakket in het coalitieakkoord verbetert de statische koopkracht met 0,4% gemiddeld per jaar . “De hoge inflatie in het basispad in 2022 en 2023 heeft echter een drukkend effect, waardoor de totale koopkracht in de jaren 2022 tot en met 2025 op hetzelfde niveau blijft”, aldus het CPB. Negatief nieuws IT haalt vaker de krant dan positief nieuws én heeft meer invloed op de publieke opinie. Deze dubbele asymmetrie heeft vergaande gevolgen, bijvoorbeeld voor beleidsmakers met ambitieuze plannen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.

Meest Gelezen In Economie

Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Op 21 september 2021 was het weer Prinsjesdag en presenteerde het demissionaire kabinet zijn laatste begroting. Volgens Bas Jacobs, hoogleraar openbare financiën en economisch beleid aan Erasmus School of Economics, verdient de regering lof voor het coronabeleid. Aan kop van de verkoopranglijst is de aanhangwagenmarkt een puur Hollandse, en zelfs Brabantse, aangelegenheid. Hapert , Saris , Anssems en Henra vormen de vier bestverkochte merken in Nederland en zijn alle vier afkomstig uit Noord-Brabant.

  • Marktvorming voor circulaire producten en diensten komt op gang.
  • Vinfast wil komend jaar naar Nederland komen, maar zonder de ervaren voormalige baas van Opel achter het stuur.

Recente gegevens geven aan dat de output van CECIMO naar verwachting jaarlijks met ongeveer 11,5% zal groeien. Met een aandeel van ongeveer 33%, zullen CECIMO landen de nummer 1 positie in de wereldwijde werktuigmachine markt behouden. Terwijl de horeca nog ver is verwijderd van het pre-coronaniveau, heeft de branche nu al te maken met ‘groeipijn’.

Dit zou ervoor zorgen dat we niet te maken krijgen met nog grotere inflatie schokken. Voorlopig heeft China niets te maken met de hoge inflatie die we nu wel kennen in Europa en in de VS. De index heeft de volledige dag in een zijwaartse beweging gezeten. Dit is iets wat kabinet nieuws we wel vaker zien wanneer de Amerikaanse beurs gesloten is. Gisteren was Wall Street gesloten wegens Martin Luther King Dag. De BEL 20 eindigde maandag licht in het groen met 0,09%. De dag startte rood, maar de BEL 20 klom nog voor het middaguur richting 4.260 punten.

12 januari 2022 Maarten Gelderman, divisiedirecteur Toezicht beleid, blogt over de samenwerking in het Europese toezicht. Aan een lange periode van lage inflatie is abrupt een einde gekomen.

Ook schieten de investeringen in onderwijs tekort, en er is nog geen duidelijk plan om de stikstofproblematiek op te lossen. De coronamaatregelen hebben laten zien dat goede ondersteuning van gemeenten aan ondernemers vaak om maatwerk vraagt. Tijdens de coronapandemie hebben gemeenten directe contacten met hun ondernemers en inwoners. Gemeenten zijn niet alleen een verbinder en aanjager van lokale en regionale economie maar dragen ook bij aan het behouden en aantrekken van werkgelegenheid en gelijke kansen voor iedereen. Daarom is het van belang dat er gerichte ondersteuning aan ondernemers komt direct na het beëindigen van de rijkssteunmaatregelen. Maar het laat ook de noodzaak zien van een langetermijnvisie op en -aanpak voor een duurzame, toekomstbestendige, slimme economie.