Coronamonitor Economie

      Reacties uitgeschakeld voor Coronamonitor Economie

Samenwerken met HR Een project, stage- of afstudeeropdracht opgeven? Als student gebruik je Mijn HR voor je agenda, resultaten, berichten en meer. Daarnaast publiceert ESB verschillende rubrieken die de lezer op de hoogte houden van het reilen en zeilen in het vakgebied. Zo licht de redactie in de rubriekKortrecent academisch onderzoek uit en worden er interessante statistieken in onder nieuws banken de aandacht gebracht. In de rubriekBlogsvindt men kortere columns van vooraanstaande economen. Kort Gisteren Reisafstand vergroot loonkloof Na de geboorte van het eerste kind stijgt de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Denemarken aanzienlijk. Het blijkt dat na de geboorte van het eerste kind een lange reisafstand voor vrouwen meer negatieve effecten oplevert dan voor mannen.

De komende jaren blijft de inflatie hoog, met gemiddeld 3,0% in 2022 en 2,9% in 2023. Door overheidsmaatregelen wordt de geraamde inflatie in 2022 neerwaarts en in 2023 juist opwaarts beïnvloed. De inflatie wordt verder gedreven door de aanhoudend krappe arbeidsmarkt, die via hogere lonen leidt tot oplopende arbeidskosten per eenheid product.

Waar Blijven De Faillissementen? ‘nieuwe Steunpakketten Slepen Bedrijven Ook Door Verlengde Lockdown Heen’

Ook de Europese Centrale Bank zit op die lijn van een inzakkende inflatie. Veel acties van de overheid en samenwerkende partijen betreffen het verkennen of beschrijven van plannen. Denk aan het maken van een plan van aanpak, een routekaart of een verkenning. Voor zover de plannen een specifieke R-strategie kiezen, gaat het meestal nieuws IT om recycling. Daarmee is het aantal faillissementen in onze provincie op het laagste punt sinds 2010. Nu mijn rekening een week actief is, heb ik ook even gekeken naar hoe ik geld bij kan storten. In het debat over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet lijkt de ontkoppeling van de AOW een twistpunt te worden….

Fusion Mediaherinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Bovendien denkt een kwart van de werknemers de komende 12 tot 18 maanden van baan te veranderen of met pensioen te gaan.

  • De Nederlandse overheid heeft in de achterliggende jaren met andere partijen een basis gelegd en een structuur aangebracht voor de transitie naar een circulaire economie.
  • Dit wijst erop dat er een beweging op gang komt in de richting van financiële gelijkheid, zo stelt Saxo Bank.
  • Nasdaq Composite klom 0,59% en de Dow Jones Industrial Average verloor vrijdag 0,56% terrein.

Nederland start een eigen programma voor startups die sterk willen groeien in de Verenigde Staten. EZK in Beeld © Ministerie van EZK Aardgas in Nederland.

Hieronder vind u meer informatie over het EUR/USD aandeel. U kunt meer informatie vinden door naar een van de secties op deze pagina te gaan, zoals historische gegevens, kabinet nieuws grafieken, technische analyses en meer. Schrijf u in om meldingen in te stellen voor instrumenten, economische gebeurtenissen en artikelen van de auteurs die u volgt.

De inflatie is met meer dan 5% op jaarbasis al zorgwekkend hoog, maar er zijn landen waar het nog veel slechter gaat. Een goed voorbeeld is Turkije, waar de lira dit jaar al meer dan de helft van haar waarde verloren heeft tegenover de euro en de dollar. In de afgelopen tien jaar tot 31 december 2021 genereerde… China uit de opkomende landen18 januari 2022 Voor veel beleggers is China de sleutel tot de opkomende markten. Door Mary-Therese Barton, Head of Emerging Market Debt. China en opkomende markten Er zijn goede redenen om China los te zien van derest… Extra geld voor beleidsprioriteiten, toename overheidstekort en schuld.

De economische activiteit is echter wereldwijd zo snel en overtuigend opgelopen, dat de productieketens het hersteltempo van de vraag niet aankunnen. Vanaf begin 2021 vormen materiaaltekorten en lange levertijden een toenemende rem op de productie van goederen. Daarmee loopt de Nederlandse economie al kort na de coronarecessie van 2020 tegen haar capaciteitsgrenzen aan.

De nieuwe ministersploeg van het kabinet Rutte-IV is aangetreden. Met als motto ‘Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. Maar in hoeverre verbeteren de vooruitzichten voor mensen met een laag inkomen? De beurzen staan in het rood, nadat de Amerikaanse tienjaarsrente was opgelopen tot het niveau van voor de coronapandemie. ”Bedrijven doen echt wel hun uiterste best”12 januari 2022 Léa Dunand-Chatellet DNCA Finance Duurzaam beleggen is een belangrijke trend op de financiële markten, wat Léa Dunand-Chatellet kan beamen. Zij beheert immers een beleggingsfonds dat een stempel wil drukken op de toekomstige evolutie van de klimaatverandering…

Het gebeurt overal, niet alleen op ‘Het Gooise Matras’. Ook Noord-Nederland was kandidaat voor een megadatacenter van Facebook. Het heeft er al een van Google en actueel fincieel nieuws kan de energievraag gemakkelijk aan, zeggen de plannenmakers. Op de oververhitte woningmarkt kiezen kopers weer vaker voor een deels aflossingsvrije hypotheek.