Coronamonitor Economie

      Reacties uitgeschakeld voor Coronamonitor Economie

De milieudruk wordt lager, de CO2-uitstoot neemt af en de toegevoegde waarde van circulaire activiteiten groeit. Het rapport beschrijft de acties van maatschappelijke partijen, de middelen die zij hiervoor inzetten en de interventies van de overheid. Het geeft een samenvattend beeld van het Nederlandse grondstoffengebruik en de daaraan verbonden milieudruk en sociaaleconomische effecten. De economische vooruitzichten zijn onzekerder dan gebruikelijk. Dit zou de bbp-groei volgend jaar met ruim 2 procentpunt kunnen verlagen tot 1,4%. In een tweede scenario zijn de grondstoffenprijzen op de wereldmarkt langdurig verhoogd, met aanhoudende aanbodverstoringen en een sterkere loon-prijsspiraal.

De sterkste aandelen uit de Belgische index waren Argenx (+ 3,41%), Galapagos (+ 3,31%) en Solvay (+ 2,22%). De negatieve uitschieter was Ageas met min 7,37% nadat de Belgische overheid een belang heeft genomen van 6,3%. Het laatste nieuws uit Groningen elke middag in je mailbox. Aanjager financieel nieuws is een uitgave van LaMi met nieuws over landbouw en milieu in Utrecht. Ze verschijnt twee keer per jaar en wordt verstuurd aan alle agrariërs en contacten in de provincie Utrecht. Op de website van RVO vind je binnenkort meer informatie over het aanvragen van de subsidie.

Wereldwijde Uitdagingen Kunnen Groeipad Vertragen

Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Op 21 september 2021 was het weer Prinsjesdag en presenteerde het demissionaire kabinet zijn laatste begroting. Volgens Bas Jacobs, hoogleraar openbare financiën en economisch beleid aan Erasmus School of Economics, verdient actueel economisch nieuws de regering lof voor het coronabeleid. Aan kop van de verkoopranglijst is de aanhangwagenmarkt een puur Hollandse, en zelfs Brabantse, aangelegenheid. Hapert , Saris , Anssems en Henra vormen de vier bestverkochte merken in Nederland en zijn alle vier afkomstig uit Noord-Brabant.

Door u aan te melden voor een account bij EW gaat u akkoord met de voorwaarden van New Skool Media en ons privacy beleid. Wie écht vooruit kijkt start met beleggen in duurzame energie. Nieuws uit de wetenschap; de wetenschap achter het nieuws. Kies vervolgens – wanneer er meerdere resultaten zijn – de notering op de beurs van uw keuze. Psychologie Sociale Wetenschappen Het Instituut Psychologie verzorgt innovatief en interdisciplinair onderzoek en onderwijs binnen de psychologie en aanverwante vakgebieden. Giving to friends, classmates, and strangers in adolescence Onderzoeksoutput Een onderzoek naar de ontwikkeling van prosociaal gedrag. CECIMO is positief gestemd over de economische vooruitzichten voor de internationale markt van werktuigmachines.

Daarbij is te denken aan heffingen en regulering, inclusief normstelling. Milieuschade moet verrekend worden in de prijzen van producten en diensten. Wet- en regelgeving mag circulaire initiatieven niet benadelen ten opzichte van bestaande productiepraktijken. Ook moeten het eindbeeld van een volledig circulaire economie in 2050 en het tussendoel voor 2030 concreet en specifiek gemaakt worden voor de uiteenlopende sectoren nieuws ICT , productieketens en productgroepen. Dit is niet een zaak van één ministerie, maar vergt een kabinetsbrede aanpak waarbij ieder ministerie een eigen rol en taak heeft in een samenhangend geheel. Net als veel andere centrale banken worstelt ook de ECB met de afbouw van haar opkoopprogramma. Nu de economie weer groeit en inflatie de pan uit rijst moet de centrale bank iets doen om oververhitting van de economie te voorkomen.

Wat Vind Jij: Het Is Niet Eerlijk Als De Horeca En Cultuursector Nog Dicht Moeten Blijven

De aandacht voor de circulaire economie is bescheiden, maar wel duidelijk aanwezig. We kunnen in deze ICER nog niet goed beoordelen of er voldoende middelen beschikbaar zijn om de transitie naar een circulaire economie te bevorderen. Nieuwe kennis, in al zijn vormen, is nodig voor innovaties. Activiteiten gericht op kennisontwikkeling zijn van cruciaal belang in transities. Kennisontwikkeling helpt ondernemers, beleidsmakers en anderen om de circulaire economie verder te brengen.

De consumentenprijzen in Europa en de VS zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Afgelopen vrijdag bereikte de inflatie in de eurozone met een stijging ministerie nieuws van 5% op jaarbasis in december een nieuwe recordhoogte. Positieve uitschieters waren onder andere Intel (+6,47%), Tesla (+4,34%) en Alphabet (+1,52%).

Met een verwachte productiegroei van 11,5% is er ondanks de aanhoudende wereldwijde pandemie een opmerkelijk, maar positief scenario voor de Europese werktuigmachinesector ontstaan. De Haarlemmermeerse economie laat voor het eerste kwartaal van 2021 nog een wisselend beeld zien.

AMSTERDAM – Het aantal economische daklozen, mensen die financieel zelfstandig zijn maar geen dak boven hun hoofd hebben, stijgt flink. Op dit moment zijn het er ongeveer drieduizend en dat is een verdrievoudiging van de laatste cijfers, zo meldt de Regenboog Groep. Het beleidspakket in het coalitieakkoord verbetert de statische koopkracht met 0,4% gemiddeld per jaar . “De hoge inflatie in het basispad in 2022 en 2023 heeft echter een drukkend effect, waardoor de totale koopkracht in de jaren 2022 tot en met 2025 op hetzelfde niveau blijft”, aldus het CPB. Negatief economisch nieuws haalt vaker de krant dan positief nieuws én heeft meer invloed op de publieke opinie. Deze dubbele asymmetrie heeft vergaande gevolgen, bijvoorbeeld voor beleidsmakers met ambitieuze plannen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.

  • Sedert het aantreden van president Biden is dit handelsoverschot ten opzichte van China vergroot tot $ 397 miljard.
  • Sinds afgelopen weekend is de nieuwe DCBEnergy hub geopend.

Zo beschouwt bijna 1 op de 3 horecaondernemers het personeelstekort als een grote belemmering. Daarnaast bestaat de vrees dat medewerkers die tijdens corona elders zijn gaan werken, niet meer naar de horeca terugkeren. Het tekort aan arbeidskrachten kan echter deels worden teruggebracht.