Economie Archieven

      Reacties uitgeschakeld voor Economie Archieven

Begin 2021 heeft het bestuur van de VLB besloten tot benoeming van Robin Nijhuis tot de nieuwe… De subsidieregelingen zijn open van 20 december 2021 tot en met 14 februari 2022. “Een groot probleem voor de economie is het beleid van de Europese Centrale Bank”, zegt Mujagic. “Je ziet dat pas als het echt een probleem is geworden, maar dan is het te laat om het aan te pakken.” Door Jesse CohenInvesting.com – de marktstieren hebben veel te danken aan nieuws banken Thanksgiving giving day dit jaar, de combinatie van de handels-wapenstilstand tussen de VS en China… Door Laura Sánchez Investing.com – De markten ontvingen gisteren met enige opluchting de ondertekening van fase 1 van de handelsovereenkomst tussen de Verenigde Staten en… Door Laura Sánchez Investing.com – De markten worden weer gerefereerd door Wall Street waar het gisteren rustig was door de gesloten markten vanwege de Martin Luther King…

Het tweede scenario analyseert wat de economische gevolgen zijn van een internationaal hogere inflatie. De recent aangekondigde lockdown zal de economische groei op korte termijn drukken, maar het voorgenomen beleid van het nieuwe kabinet kan de groei op middellange termijn juist doen toenemen. Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

Zo Maken Ondernemers Hun Bedrijf Coronaproof

De Nederlandse overheid heeft in de achterliggende jaren met andere partijen een basis gelegd en een structuur aangebracht voor de transitie naar een circulaire economie. Daarvoor is tot nu toe vooral ingezet op brede samenwerking tussen publieke, private en maatschappelijke partijen en het stimuleren en faciliteren van circulaire initiatieven. Voorbeelden nieuws computer zijn kennisontwikkeling en vrijwillige afspraken, zoals het Betonakkoord en het Plastic Pact. Daarnaast heeft het kabinet aangegeven wat de belangrijkste instrumenten zijn om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Dit betreft onder andere producentenverantwoordelijkheid, wet- en regelgeving, marktprikkels, monitoring, kennis en innovatie.

Bent u een actieve belegger en neemt u, net als wij, beleggen serieus? Dan helpen wij u graag het maximale uit uw beleggingsportefeuille te halen. De AEX liet gisteren een flinke daling zien, maar per saldo beweegt de index al enkele weken tussen 755 en 810 punten. Een volledige technische analyse van de AEX leest u in het LYNX Kennisportaal. PPI is de producentenprijsindex en wordt beschouwd als een voorloper van CPI, ofwel inflatie. Een dalende PPI is m.a.w. een teken aan de wand dat de inflatie een top bereikt kan hebben.

  • Door richting te geven aan het zoekproces kunnen allerlei partijen gerichter hun tijd, geld en moeite inzetten.
  • Zo weegt in Europa de hogere energieprijs zwaarder door.
  • Daarom is de bijeenkomst ‘Samen aan het werk voor 2022’ digitaal.
  • Alhoewel de efficiëntie in het gebruik van grondstoffen is toegenomen, is het totale grondstoffengebruik sinds 2010 nauwelijks veranderd.
  • De Nikkei 225 uit Japan gaat 0,27% omlaag, terwijl de Hang Seng uit Hongkong zelfs 0,52% zakt.

Hierbij worden de belangrijkste zaken met betrekking tot de beurs toegelicht. Het zeer strenge Chinese coronabeleid en de vastgoedcrisis blijven de economische groei van het land afremmen. En de vooruitzichten voor komend kwartaal blijven onzeker. Vier redenen waarom vrouwen met beleggen zouden moeten starten15 januari 2022 Tijdens de coronapandemie in 2021 zijn twee keer meer vrouwen in de aandelenmarkt gestapt dan in 2020. Dit wijst erop dat er een beweging op gang komt in de richting van financiële gelijkheid, zo stelt Saxo Bank. CPB-macromodel Saffier in nieuw jasje Het Centraal Planbureau heeft zijn macro-economische model van de Nederlandse economie – Saffier – vernieuwd.

Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Door Laura Sánchez Investing.com – De markten blijven handelen uit angst voor een mogelijke verspreiding overheid nieuws van het coronavirus, waardoor de Aziatische indexen vanochtend… De Nederlandse economie is na het loslaten van de coronarestricties sterk begonnen aan het herstel, maar zal spoedig naar een normaler groeitempo gaan.

China realiseerde een groei van 8,1% in 2021 terwijl er 8,4% verwacht werd. De industriële productie groeide meer dan verwacht, terwijl de dienstensector de verwachtingen niet kon inlossen. Dit heeft de Chinese centrale bank zelfs aangezet om de interestvoeten met 10 basispunten te verlagen. Ook komt er een eenmalige liquiditeitsinjectie van 700 miljard yuan.

Jim Farley heeft van Ford weer een beurslieveling weten te maken. In de eerste zes maanden van dit jaar hebben Duitsland en Nederland een hoger handelsvolume behaald dan ooit tevoren.

Vorige week stelde JPMorgan Chase nog teleur en waarschuwde voor looninflatie. Het aandeel JPMorgan Chase stond in de uitverkoop en eindigde 6,15% lager. Of u nu in aandelen, opties of ETF’s handelt; als actieve belegger wilt u op de hoogte blijven van wat zich op de beurs afspeelt. Daarom brengen Justin en Kevin u op de hoogte van het laatste beursnieuws. Met een interessante beursverwachting krijgt u vast zicht op wat ons de komende week te wachten staat. Wie gaat beleggen heeft natuurlijk veel meer informatiebehoeften dan alleen de meeste actuele koersen. Daarom biedt BeursGorilla ook nieuws en achtergrondinformatie over beleggen.

Hij was een origineel en inspirerend denker met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor de maatschappij. Vanuit die gedachte nam hij het op voor de mensen die aan het kortste eind trokken – voor de schuldenaren, jongeren en de flexwerkers. Kort wo 12 jan Tegengestelde ontwikkeling algemeen economisch nieuws bij ziekte van WW’ers en flexwerkers In 2020 zorgde de coronacrisis voor extra instroom in de Ziektewet. Conform de conjunctuurbeweging was te verwachten dat de instroom van het aantal zieke flexwerkers zou dalen en de instroom van zieke WW’ers zou gaan stijgen.