Economie Podcasts

      Reacties uitgeschakeld voor Economie Podcasts

Een verzameling van de laatste berichten over de economie, verzameld van de beste Nederlandse websites op dit gebied. Zo blijft u op de hoogte van alle actuele economische ontwikkelingen waarover wij publiceren. De nieuwe Duitse coalitie oogst veel lof met haar ambitieuze klimaatdoelen. Maar wie de plannen goed leest, ziet dat niet wind en zon de hoofdrol op eisen, maar aardgas. In deze actueel fincieel nieuws publicatie presenteren wij periodiek een reeks grafieken, die samen een zo actueel mogelijk beeld geven van de Nederlandse economie in de context van de coronacrisis. Wij kijken bijvoorbeeld naar cijfers over mobiliteit, vertrouwen bij producenten en consumenten, maar ook werkgelegenheid, huizenprijzen en handel. Sinds donderdag is de koers van rederij Maersk met 9% omlaaggegaan.

De verliezen lijken voorlopig nog mee te vallen en lopen op tot 0,25%. In Europa zagen we gisteren een licht lagere aandelenmarkt. De AEX uit Nederland steeg in het begin van de handelsdag, maar kon die winst niet vasthouden. De DAX had een korte rally na het middaguur, maar vanaf toen ging het bergafwaarts. De BEL 20 verloor 0,26%, de AEX ging 0,99% in het rood en de DAX kon als enige 0,14% positief eindigen. Het waren voornamelijk Adyen, ASM International en ASML die wogen op de AEX.

Elfstedentochtmusical Heeft Grote Moeite Beleggers Aan Te Trekken

We brengen in kaart of het aantal circulaire bedrijven in Nederland groeit en kijken op welke R-strategieën circulaire ondernemers zich richten. In ”International nieuws banken” kijken we elke week terug op het belangrijkste internationale nieuws.

Vanaf volgend jaar loopt de werkloosheid iets op, maar blijft laag (3,4% in 2022 en 3,5% in 2023). Gemiddeld komt de contractloongroei bij bedrijven in 2021 naar verwachting uit op 2,0%. In de raming loopt deze loongroei langzaam op naar 2,4% in 2022 en 2,6% in 2023. De ministerie nieuws economie van Duitsland is overigens nog niet volledig hersteld van de crisis, want in vergelijking met 2019 ligt de omvang nog altijd 2 procent lager, aldus het statistiekbureau. De Duitse centrale bank rekent voor dit jaar op een economische groei met 4,2 procent.

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? De Nikkei 225 uit Japan gaat 0,27% omlaag, terwijl de Hang Seng uit Hongkong zelfs 0,52% zakt.

Dankzij de steunmaatregelen van het kabinet bleef een grote golf aan faillissementen in coronatijd uit en werden juist bijzonder weinig faillissementen gemeld. Een nieuwe strenge lockdown kan wel invloed hebben op de overlevingskansen van bedrijven in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de horeca en de evenementenbranche. Het platform WaterForum biedt u het laatste nieuws uit het hart van de watersector. Met een blad en een wekelijkse nieuwsbrief zit de redactie bovenop het meest actuele nieuws. Aandacht voor het nieuwe Digital Experience Center bij Siemens, de ontwikkeling van de nieuwe versie ATEX-zone 1 robot door ExRobotics en hoe Energico de energietransitie automatiseert.

Mogelijk dacht de markt plotseling dat de terugval van risicovolle assets als reactie op de Fed-notulen een beetje overdreven is. De Fed zal de afbouw van het monetaire beleid zo geleidelijk mogelijk willen laten verlopen, om schokgolven op de markten te voorkomen. Bovendien is de werkloosheid laag en groeit de economie naar verwachting verder.

Npo Radio 1 Nieuwsbrief

Circa 12 procent van de bedrijven met vijf tot twintig werknemers heeft behoefte aan extra geld. De economische omvang van de meeste Nederlandse regio’s ligt inmiddels weer op of boven het peil van voor de coronacrisis.

  • Nijmegen moet de komende jaren inzetten op technologie en het versterken van de potentiële beroepsbevolking.
  • Deze processen kunnen bijdragen aan de transitie en elkaar aanvullen, maar ze kunnen ook met elkaar concurreren als het gaat om grondstoffen, mensen en kapitaal.
  • Wie gaat beleggen heeft natuurlijk veel meer informatiebehoeften dan alleen de meeste actuele koersen.
  • Onze aandacht gaat deze week uit naar de oktobercijfers van de industriële productie en detailhandelsverkopen in de VS.

De grote diversiteit aan bedrijven en ondernemers die ons land rijk is, verdient dit ook. Een slechte economie haalt vaker het nieuws dan een goede economie. En dat heeft weer invloed op de houdingen en zelfs het stemgedrag van burgers. Alyt Damstra toont in haar proefschrift aan dat economisch nieuws lijdt aan een dubbele ‘negativity bias’. Zowel journalisten als burgers zijn gevoeliger voor economische tegenspoed waardoor het belonen of afstraffen van partijen in verkiezingstijd niet goed uit de verf komt. Alyt schuift aan om te vertellen over haar onderzoek naar de complexe driehoeksrelatie tussen economie, media en publieke opinie.

31 december 2021 Is vervroegd stoppen met werken makkelijker nu? Ria, een lid van CNV Onderwijs, is 65 jaar en werkt nieuws IT inmiddels al… Accountant.nlHet platform van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants .