Economisch Nieuws Met Martin Visser

      Reacties uitgeschakeld voor Economisch Nieuws Met Martin Visser

Philips blijft problemen ondervinden met hun apparatuur voor slaapapneu. Deze problemen gaan nog eens vergezeld met een omzetwaarschuwing. Beleggers lijken het vertrouwen kwijt te zijn in het bedrijf. Wall Street bleef vrij stabiel onder het inflatienieuws. Dit bedrijf doet exploratie en productie van aardgas en olie. Het aandeel kreeg vleugels omdat het aardgas in de VS gisteren met 14% steeg. Sterke Europese aandelen waren Melexis ( 4,02%), BE Semiconductor (+ 10,37%) en Just Eat (+ 8,54%).

China realiseerde een groei van 8,1% in 2021 terwijl er 8,4% verwacht werd. De industriële productie groeide meer dan verwacht, terwijl de dienstensector de verwachtingen niet kon inlossen. kabinet nieuws Dit heeft de Chinese centrale bank zelfs aangezet om de interestvoeten met 10 basispunten te verlagen. Ook komt er een eenmalige liquiditeitsinjectie van 700 miljard yuan.

Steeds minder mensen werken, terwijl ze voor steeds meer mensen premie moeten betalen. Maar bovenal speelt hier een andere kwestie, namelijk het zwakke Turkse beleid. Hun onderzoek werd op 30 september gepubliceerd in het toonaangevende blad ‘Physical Reviews Letters’. Brein en gedrag in ontwikkeling Wetenschapsdossier Hoe meer mogelijkheden een kind krijgt om te leren en zich te ontwikkelen, hoe sterker zijn of haar positie in de maatschappij zal zijn.

Beleggers Zoeken Kansen Na Goedkeuring Van Bidens Infrastructuurplan

Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een kwalitatieve en kwantitatieve stijging van het aantal dagattracties en verblijfaccommodaties ICT nieuws binnen de Regio. De economie lijkt zich onverwacht snel te herstellen van de coronacrisis.

In deze maandelijkse inflatiemonitor duiden we de cijfers en geven we onze verwachting over de toekomstige ontwikkeling van de prijzen. De versie van uw browser wordt niet ondersteund vanwege mogelijke beveiligingsrisico’s. Daarnaast kan het zijn dat een enkele functionaliteit op FD.nl niet beschikbaar of geoptimaliseerd is voor uw browser. Alexandra van Huffelen is de eerste staatssecretaris met een expliciete portefeuille digitalisering. Ze hoeft zich niet te gaan vervelen, schrijft Sanne Kanis.

  • In het verleden zijn al vele Belgische bedrijven in buitenlandse handen gekomen en deze keer wilde de federale overheid dit absoluut vermijden.
  • Jim Farley heeft van Ford weer een beurslieveling weten te maken.

Een aantal sectoren zit in 2021 weer op het niveau van vóór de crisis, zoals industrie (+12 procent), technologie, media en telecom (+4 procent) en zakelijke dienstverlening (+5 procent). ESB 10 uur Stagnatie door inflatie De afgelopen maanden is de inflatie in Nederland en de rest van Europa flink opgelopen. De prijsstijgingen die afgelopen voorjaar en zomer begonnen bij bulkgoederen, energieprijzen en de transportkosten worden zo langzaamaan overal in de economie zichtbaar. “Wanneer is dat begonnen, dat het uit de klauwen is gaan lopen met dat geldstelsel?”, vraagt Kelder. “Tot aan 1971, en om precies te zijn 15 augustus 1971, kon je als overheid niet structureel rood staan, wel een jaartje, maar je kon niet structureel op de pof leven”, zegt Mujagic. “Dat kon niet om dat voor die dag geld gedekt werd door goud. Om meer geld te hebben moest je meer goud hebben.”

BeursGorilla is dé website voor particuliere beleggers. Naast nieuws en achtergronden over de financiële wereld biedt BeursGorilla alle informatie die voor beleggers belangrijk is. U vindt hier alle koersen van Nederlandse en de belangrijkste internationale indices. Maar ook voor nieuws over beursgenoteerde ondernemingen, koopadviezen, een uitgebreide agenda met items als dividenduitkeringen is BeursGorilla dé aangewezen algemeen economisch nieuws site. De VNG-taskforce economisch herstel is een bundeling van krachten van bestuurders uit verschillende VNG-commissies en de gemeentelijke netwerken G4, G40, M50 en P10. In het position paper leest u meer over onze ambities en wat we daarbij nodig hebben van het rijk en onze andere landelijke partners. Met gerichte streekpromotie via verschillende communicatiekanalen gewerkt aan de opgave regiopromotie.

Het magazine staat boordevol interviews, video’s en interessante artikelen. Onze aandacht gaat deze week uit naar de oktobercijfers van de industriële productie en detailhandelsverkopen in de VS. Conclusie blijft dat we vooral het Amerikaanse inflatieplaatje nieuws euro in de gaten moeten houden. Agelopen week benadrukte de Europese Commissie nog een keer dat de druk op het prijspeil in het lopende kwartaal wellicht zijn piek bereikt. Om vanaf 2022 geleidelijk af te nemen tot 2,2%, is de verwachting.

Stagnatie Door Inflatie

Huishoudens die hun loon niet zien stijgen, moeten rekening houden met een koopkrachtdaling die kan oplopen tot ruim €200 per maand. ‘Elk bedrijf en elke sector zal een transformatie ondergaan als gevolg van de energietransitie die nu plaatsvindt’, schrijft BlackRock-ceo Larry Fink in zijn jaarlijkse brief. Welke personeelsgegevens van werknemers mag je vastleggen? Hoe meet je resultaten van de activiteiten voor diversiteit? Hoe krijg je meer inzicht in wat werkt en bijdraagt aan de businesscase van diversiteit en inclusie (D&I)? Het zijn veelvoorkomende vragen van bedrijven die zich inzetten voor een divers samengesteld personeelsbestand en een inclusief werkklimaat.

Volgens het onderzoek kampen gemeenten met structurele financiële uitdagingen, vooral door hogere kosten in het sociaal domein met daarin onder andere zorg- en jeugdtaken. Er werden ook cijfers gemeld over het begrotingstekort van de Duitse overheid. Dat bedroeg vorig jaar 153,9 miljard euro, tegen een tekort van 145,2 miljard euro in 2020. Die tekorten hangen samen met de omvangrijke steunmaatregelen van de overheid tegen de crisis.