Geld Lenen, Kost Echt Geld

      Reacties uitgeschakeld voor Geld Lenen, Kost Echt Geld

Daarin zijn inkomsten en baten niet aan elkaar gelijk en ook uitgaven en lasten niet. In dat geval werken leningen niet om de begroting sluitend te krijgen. Liquiditeit gaat over financiering en is dus iets anders dan lasten en baten. Door de vries (ambtenaar) op29 juli :41Het klinkt logisch maar het is niet helemaal waar: geld lenen misplaced verbouwing financieren een structureel tekort niet op.

Met lenen los je het niet op.’ ‘Wat zijn wij nou, een uitvoeringsorganisatie? Strijdbaarheid gemeenten voor meer geld vergroot Zuid-Holland overweegt versoepeling financieel toezicht

‘En meer dan vijftig gemeenten hebben dat drie jaar achtereen. Dat kan niet eeuwig duren. Dat is gewoon een heel slecht teken.’ Derksen zegt: ‘Wij zien steeds minder gemeenten die incidentele tekorten kunnen opvangen vanuit hun reserves. Het is voor gemeenten een behoorlijke final om elk jaar hun begroting in evenwicht te krijgen. Niet eenmalig vanwege corona, maar structureel.

Sorry maat dat BB zich nu ook met dergelijke gestolde domheid vult. Door Henk Donkers op29 juli :23Is deze kwestie niet op te lossen door lesje 1 van de cursus boekhouden nog eens door te lopen. Het rijk heeft een administratie op foundation van het kasstelsel (inkomsten zijn baten en uitgaven zijn lasten).