Het Laatste Financiele Nieuws

      Reacties uitgeschakeld voor Het Laatste Financiele Nieuws

Steeds meer bestaande woningbezitters haken af om een nieuwe, duurdere koopwoning te kopen en nieuwbouw is er ook onvoldoende om te voldoen aan de inhaalvraag. De prijzen zullen dan ook door blijven stijgen economisch nieuws in 2022, maar waarschijnlijk niet zo absurd als in het afgelopen jaar. Het is te hopen dat het nieuwe kabinet voortvarend aan de slag gaat met de uitdagingen op het gebied van de woningmarkt.

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de huidige coronamaatregelen in ieder geval tot 14 januari 2022 gelden. Om die reden worden diverse steunmaatregelen verlengd tot en met het eerste kwartaal van 2022. Werkgevers De loonkostensubsidie NOW-6 geldt… Lees meer.. In verband met de huidige lockdown heeft het kabinet diverse steunmaatregelen voor het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022 aangepast. Werkgevers De loonkostensubsidie NOW-6 geldt voor de maanden januari, februari en maart 2022.… Lees meer.. De inflatie van oktober was veel hoger dan economen verwachtten.

Flinke Hypotheekrentestijging In Verschiet?

Van Bruggen Adviesgroep acht het meest waarschijnlijke scenario dat de hypotheekrente in 2022 licht gaat stijgen met 0,2 à 0,4%. Als resultaat zal de marktrente licht oplopen met een paar tienden. Ervan uitgaande dat de concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt nu al stevig is, zal de stijging van de marktrente 1-op-1 door vertaald worden in een hypotheekrentestijging. Consumenten zijn de hypotheekrente steeds langer vast gaan zetten in de afgelopen zes jaar. Ruim van de helft afgesloten rentevaste periodes is op dit moment 20 jaar vast. Voor wie de rente vóór 2017 voor 10 of 20 jaar vast heeft gezet, valt er behoorlijk wat te besparen als de rente opnieuw vastgezet kan worden.

Elk jaar vindt op die manier een herberekening van de rendementen plaats. De bovenstaande tabel is dan ook een voorlopige tabel, de exacte rendementspercentages voor 2017 zullen op basis van de meest recente cijfers definitief worden vastgesteld.

PPI is de producentenprijsindex en wordt beschouwd als een voorloper van CPI, ofwel inflatie. Een dalende PPI is m.a.w. een teken aan de wand dat de inflatie een top bereikt kan hebben. Een verder oplopende PPI zou kunnen betekenen dat de inflatiestijging nog niet helemaal achter de rug is. Vandaag nieuws computer krijgen we de Europese handelsbalans en het inflatiecijfer uit Frankrijk. De Nikkei 225 uit Japan gaat 0,27% omlaag, terwijl de Hang Seng uit Hongkong zelfs 0,52% zakt. De Shanghai Composite uit China klimt dan weer 0,55%. Verder heeft Europa opnieuw antidumpingrechten geïmplementeerd voor staal.

Fijn dat u het leest, want dat alleen al geeft u een grotere kans op een beter pensioen. Misschien bent u net als zoveel Nederlanders en bouwt u… Of raakt u al in een lichte paniek als u ‘m even niet kunt vinden? De mobiele telefoon is in ieder geval niet meer uit ons leven weg te denken. Het is onze belangrijkste bron van informatie geworden. Schuldpreventie, woonlasten, koopkracht en budgetcoaching. U zoekt informatie over zakgeld, toeslagen, sparen, pensioen of schulden, of u heeft andere vragen over uw portemonnee.

Het kan aantrekkelijk zijn om hypotheekrente vooruit te betalen. Volgens het klachteninstituut kan een bank het niet weigeren. In december alvast de geld niewus hypotheekrente voor het eerste half jaar van het nieuwe jaar betalen is in sommige… Het cijferseizoen begint deze week goed op gang te komen.

De markt verwacht dat centrale banken stil blijven zitten en sturen daarom goud omhoo… CFD’s en turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 73% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder.

Financiële Markten

In een aantal situaties kan een hypotheek zonder het betalen… Het onderlinge vertrouwen is gebaat bij rust en zekerheid…. Wanneer men belastingaangifte doet, merkt men dat de Belastingdienst de aangifte al deels heeft ingevuld.

  • Het waren hoofdzakelijk de technologie-aandelen uit de index die het moeilijk hadden.
  • Voor sommige huishoudens zullen de energietarieven de belangrijkste wijziging zijn.
  • Zo blijft in de nu verschenen Vooruitblik 2022 anti-witwasregelgeving een hot topic.
  • Uitgedrukt als percentage van de waarde van de woningen is onze gezamenlijke hypotheekschuld nog geen 47%.

De staatssecretaris van FinanciËn heeft het Besluit noodmaatregelen coronacrisis gewijzigd. Ten opzichte van de vorige versie van het besluit is de regeling voor uitstel van betalingen van belastingen overheid nieuws gewijzigd. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates uit de financiële sector. CAC 40® is een geregistreerd handelsmerk van Euronext N.V.