Inflatie Blijft Het Economisch Nieuws Domineren

      Reacties uitgeschakeld voor Inflatie Blijft Het Economisch Nieuws Domineren

Olie- en gasconcern Shell steeg na het verder oplopen van de olieprijzen, wat onder meer werd aangewakkerd door spanningen in het Midden-Oosten. Verder hadden beleggers aandacht voor gestegen rentes op de obligatiemarkten. Het CPB meldt ook dat de economische effecten van het van het klimaat- en transitiefonds en het stikstoffonds onzeker zijn, omdat de uitvoerbaarheid en uitwerking nog onduidelijk zijn. Van het klimaat- en transitiefonds van €35 miljard euro wordt €6,1 miljard uitgegeven tot 2025 en lopen de uitgaven structureel door. Van het stikstoffonds wordt €3,5 miljard van de beschikbare €25 miljard in de kabinetsperiode uitgegeven. De oliekoers is de afgelopen maand ook fors gestegen na de pullback van oktober.

De Nederlandse overheid heeft in de achterliggende jaren met andere partijen een basis gelegd en een structuur aangebracht voor de transitie naar een circulaire economie. Daarvoor is tot nu toe vooral ingezet op brede samenwerking tussen publieke, private en maatschappelijke partijen en het stimuleren en faciliteren van circulaire initiatieven. Voorbeelden overheid nieuws zijn kennisontwikkeling en vrijwillige afspraken, zoals het Betonakkoord en het Plastic Pact. Daarnaast heeft het kabinet aangegeven wat de belangrijkste instrumenten zijn om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Dit betreft onder andere producentenverantwoordelijkheid, wet- en regelgeving, marktprikkels, monitoring, kennis en innovatie.

Dankzij de steunmaatregelen van het kabinet bleef een grote golf aan faillissementen in coronatijd uit en werden juist bijzonder weinig faillissementen gemeld. Een nieuwe strenge lockdown kan wel invloed hebben op de overlevingskansen van bedrijven in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de horeca en de evenementenbranche. Het platform WaterForum biedt u het laatste nieuws uit het hart van de watersector. Met een blad en een wekelijkse nieuwsbrief zit de redactie bovenop het meest actuele nieuws. Aandacht voor het nieuwe Digital Experience Center bij Siemens, de ontwikkeling van de nieuwe versie ATEX-zone 1 robot door ExRobotics en hoe Energico de energietransitie automatiseert.

Werkperspectief Nl

De Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor BESI van € 84 naar € 96. nieuws ICT Ook ASM International en ASML behoorden tot de beste van de klas.

De laatste maanden hebben veel landen te maken met een uitzonderlijk hoge inflatie. In de VS en in de Eurozone bereikte de inflatie het hoogste niveau in decennia, voornamelijk door hoge energieprijzen.

  • In het verleden zijn al vele Belgische bedrijven in buitenlandse handen gekomen en deze keer wilde de federale overheid dit absoluut vermijden.
  • Van het stikstoffonds wordt €3,5 miljard van de beschikbare €25 miljard in de kabinetsperiode uitgegeven.

De nieuwe ministersploeg van het kabinet Rutte-IV is aangetreden. Met als motto ‘Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. Maar in hoeverre verbeteren de vooruitzichten voor mensen met een laag inkomen? De beurzen staan in het rood, nadat de Amerikaanse tienjaarsrente was opgelopen tot het niveau van voor de coronapandemie. ”Bedrijven doen echt wel hun uiterste best”12 januari 2022 Léa Dunand-Chatellet DNCA Finance Duurzaam beleggen is een belangrijke trend op de financiële markten, wat Léa Dunand-Chatellet kan beamen. Zij beheert immers een beleggingsfonds dat een stempel wil drukken op de toekomstige evolutie van de klimaatverandering…

De Universiteit Leiden onderzoekt hoe de hersenen informatie oppakken, en hoe leerprocessen positief kunnen worden beïnvloed. De opkomst van China als economische grootmacht is de wereld ingrijpend aan het veranderen. Dit schrijven bedrijfskundigen van de Vrije Universiteit Amsterdam. In april en mei 2021 lijkt de weg omhoog te zijn gevonden. De groei van algemeen economisch nieuws het aantal passagiers en vluchten ligt nog niet op het niveau van voor de coronacrisis, maar is wel fors hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden. Ook het aantal ww-uitkeringen daalde in april en bezoekers weten de hotels weer beter te vinden. De gemeente Haarlemmermeer houdt sinds vorig jaar de effecten van de coronacrisis op de economie bij.

Het magazine staat boordevol interviews, video’s en interessante artikelen. Onze aandacht gaat deze week uit naar de oktobercijfers van de industriële productie en detailhandelsverkopen in de VS. Conclusie blijft dat we vooral het Amerikaanse inflatieplaatje euro nieuws in de gaten moeten houden. Agelopen week benadrukte de Europese Commissie nog een keer dat de druk op het prijspeil in het lopende kwartaal wellicht zijn piek bereikt. Om vanaf 2022 geleidelijk af te nemen tot 2,2%, is de verwachting.

Lynx Morning Call: Het Laatste Beursnieuws Vandaag En De Komende Week

Melding op de website van de autoriteit financiële markten over NatWest Group plc, – transaction in own shares In de diverse… De beursgang van het aandeel WeTransfer komt dichterbij. Het Nederlandse techbedrijf wil €160 miljoen ophalen voor verdere…

De rente is één van de belangrijkste schakels in het financiële systeem. In 2021 gingen de Amerikaanse rentes op obligaties al flink omhoog vanwege de aanhoudend hoge inflatie. Vorig jaar liet de 10-jaars rente zelfs de grootste stijging sinds 2013 zien. Beleggers bleken toen al voor te sorteren op onvermijdelijke renteverhogingen. Nadat de Fed vorige week de markt verraste met snellere verkrapping, liet de Amerikaanse 10-jaars rente in de eerste handelsweek van het jaar wederom een flinke stijging zien. Beleggers reageerden geschrokken en dat zorgde voor een slechte start van het nieuwe beursjaar. Het loslaten van de contactbeperkende maatregelen zorgde in het voorjaar voor stevig aantrekkende bestedingen van huishoudens.