Inflatie Blijft Het Economisch Nieuws Domineren

      Reacties uitgeschakeld voor Inflatie Blijft Het Economisch Nieuws Domineren

Het is ook niet uitgesloten dat besmettingsgolven in de toekomst regelmatig blijven terugkeren. Dit vereist nadere reflectie over de inrichting van de economie en de samenleving, zodat omvangrijke steunmaatregelen van de overheid niet langer noodzakelijk en vanzelfsprekend zijn. Deze leggen immers een groot beslag op de overheidsfinanciën en verstoren op den duur een gezonde economische dynamiek.

Inflatie domineerde de afgelopen week wederom de economische nieuwsberichten. In de VS is die inflatie ondertussen opgelopen tot 6,2%. De kerninflatie (zonder energie- en voedselprijzen) is iets gematigder, maar ligt alsnog op een stevige 4,6 procent. We zien groei bij zowel de financiële middelen als relevante opleidingen.

Wall Street Herstelt En Sluit Fors Hoger

Het tweede scenario analyseert wat de economische gevolgen zijn van een internationaal hogere inflatie. De recent aangekondigde lockdown zal de economische groei op korte termijn drukken, maar het voorgenomen beleid van het nieuwe kabinet kan de groei op middellange termijn juist doen toenemen. Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? In de LYNX Morning overheid nieuws Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

Op bedrijfsniveau is er aandacht voor Just Eat Takeaway dat alvast met een trading update kwam. De maaltijdbezorger zag zijn groei in het vierde kwartaal vertragen. Het aantal orders steeg in het vierde kwartaal met 14% op jaarbasis tot 273,7 miljoen. Wel verbeterde de winstgevendheid en de CEO verwacht dat de aangepaste EBITDA dit jaar zal blijven aantrekken.

12 januari 2022 Maarten Gelderman, divisiedirecteur Toezicht beleid, blogt over de samenwerking geld niewus in het Europese toezicht. Aan een lange periode van lage inflatie is abrupt een einde gekomen.

Indruk maken bij de koffieautomaat met de laatste nieuwtjes? Sociaal, algemeen financieel nieuws economisch, toonaangevend en onafhankelijk, toegepast onderzoek.

Het CPB houdt er, mede gegeven de krappe arbeidsmarkt, rekening mee dat niet alle geplande middelen binnen de kabinetsperiode kunnen worden besteed. Per saldo geeft het akkoord een bestedingsimpuls van 26,1 mld euro in 2025. De sterspelers uit de Aziatische index Alibaba en JD.com daalden respectievelijk 3,63% en 4%. Het waren hoofdzakelijk de technologie-aandelen uit de index die het moeilijk hadden. Softbank en Sony waren aandelen waarbij het verlies opliep tot bijna 3%. Tegen het einde van de handelssessie zagen we een klein herstel.

Zo beschouwt bijna 1 op de 3 horecaondernemers het personeelstekort als een grote belemmering. Daarnaast bestaat de vrees dat medewerkers die tijdens corona elders zijn gaan werken, niet meer naar de horeca terugkeren. Het tekort aan arbeidskrachten kan echter deels worden teruggebracht.

Technologiebedrijven Racen Naar Metaverse & Europa Opent In Het Groen

Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Door Laura Sánchez Investing.com – De markten blijven handelen uit angst voor een mogelijke verspreiding nieuws computer van het coronavirus, waardoor de Aziatische indexen vanochtend… De Nederlandse economie is na het loslaten van de coronarestricties sterk begonnen aan het herstel, maar zal spoedig naar een normaler groeitempo gaan.

  • Sinds afgelopen weekend is de nieuwe DCBEnergy hub geopend.
  • Hierbij worden de belangrijkste zaken met betrekking tot de beurs toegelicht.

Dat ultimatum hebben de vakbonden FNV en CNV aan de directie gesteld. De gemeente Hoogeveen werkt aan de ontwikkeling van een compacter stadscentrum. Ook zijn er plannen om iets te doen tegen winkelleegstand. Om dat doel te bereiken wil Hoogeveen dat winkels in de aanloopstraten naar de binnenstad verhuizen richting de Hoofdstraat. De Beers, de grootste diamantenproducent ter wereld, ziet de economie aantrekken en schroeft zijn prijzen van de duurdere…