Informatie Over Bedrijfsfinanciering

      Reacties uitgeschakeld voor Informatie Over Bedrijfsfinanciering

Een startende ondernemer bezit nog geen voorraad maar moet wel investeren in een nieuwe winkelvoorraad. Maar wat als deze onderneming nog geen klanten heeft terwijl een kredietverstrekker wel garanties wil hebben dat er met de onderneming geld wordt verdiend? Beginnende ondernemers zullen eenvoudigweg geen boekhoudkundige gegevens kunnen overleggen zodat ze ook niet geholpen kunnen worden met een financiering. Geen lening voor kleinere bedragen Retailers konden tot voorheen niet bij banken terecht voor een kleine lening. Daardoor kan een aanvraagprocedure bij een financial institution voor een voorraadfinanciering al snel één tot drie maanden in beslag kan nemen. Dan kan een probleem zijn als u snel wilt beschikken over kapitaal voor uw onderneming.

Hiermee wordt het makkelijker om sneller over kleinere leningen te beschikken waarmee een retailer direct kan investeren. Deze nieuwe spelers zijn zich goed bewust van de mogelijkheden van het internet en innovatieve ICT-oplossingen. Denk hierbij aan nieuwe ontwikkelingen waarmee de analyse van grote hoeveelheden data kan worden geautomatiseerd, zoals het betalingsverkeer in een winkel.

Addendum Consumentenhypotheek Op Overeenkomst Lening

Een sterk wisselende omzet Eenzelfde situatie kan ontstaan wanneer een huge maandelijks bedrag moet worden terugbetaald na een lening van een investeerder. Hiermee wordt ondanks een investering alsnog een betalingsprobleem gecreëerd, terwijl er idealiter een probleem mee wordt opgelost. Een tweede gevolg van sterk wisselende inkomsten per seizoen als retailer kan betekenen dat een retailer over weinig kapitaal beschikt. De ondernemer is hiervan de dupe en heeft dan een liquiditeitsprobleem. Geen lening voor startende ondernemers

Bij grote leningen gaat het om bedragen boven de €50.000. Alles daaronder valt onder kleine leningen, waarvoor verschillende banken speciale producten in de markt hebben gezet waarmee ze inspelen op de wensen van retailers. Een financial institution financiert een deel van een voorraad wanneer die bestaat uit verhandelbare producten of een in Nederland opgeslagen verhandelbare grondstof. Voor voorraadfinanciering wordt een kortlopend krediet aanbevolen by way bedrijfsfinancieringen of een lopende rekening en een kredietlimiet. Voor kleinere leningen kunnen retailers tegenwoordig ook bij een financial institution terecht.

Een leverancierskrediet is een lening van de leverancier van de voorraad, waarvoor alleen een voorschot wordt betaald. Vaak wordt er op een later moment voor de voorraad zelf betaald. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld in vaste termijnen of pas na een bepaalde datum. Ook is het mogelijk om korting te bedingen door bijvoorbeeld sneller dan afgesproken af te lossen. Het voordeel is dat een ondernemer het geld van openstaande facturen direct kan aanwenden voor financiering omdat er snel geld vrijkomt met deze oplossing.

Een Zakelijke Lening Voor Het Investeren In Voorraden

Wordt de factuur alsnog betaald, dan ontvangt een factoringbedrijf daar een vast share van. Over het algemeen is deze vorm van financieren minder interessant voor retailers, omdat klanten vaak direct in de winkel afrekenen. Veelvoorkomende problemen bij voorraadfinanciering in de retail Alle hierboven genoemde vormen van voorraadfinanciering zijn bedoeld om retailers te voorzien van krediet waarmee ze hun voorraden kunnen betalen. Dit neemt niet weg dat er nog steeds veel obstakels, knelpunten en uitdagingen bestaan waarmee retailers te maken krijgen bij elk van deze oplossingen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste knelpunten waarmee u zoal te maken kunt krijgen:

Bank financiert slechts een deel van de voorraad De ene voorraad is de andere niet. Dit lijkt een open deur, maar is wel degelijk goed om in het achterhoofd te houden als retailer. Voorraadfinanciering through een financial institution is dan ook pas rendabel is bij veel voorraden. Voor een onderneming die snel geld nodig heeft, is crowdfunding daarom geen aanrader. Neveneffecten van factoring In het geval dat factoring als wijze van voorraadfinanciering wordt gekozen, kunnen er ongewenste neveneffecten optreden.