Kort Economisch Nieuws Van 24 Augustus 2021 Fhi, Federatie Van Technologiebranches

      Reacties uitgeschakeld voor Kort Economisch Nieuws Van 24 Augustus 2021 Fhi, Federatie Van Technologiebranches

Voor het vierde kwartaal van 2021 wordt wel verwacht dat er sprake was van krimp van de economie, mede door de omikronvariant. Daarnaast worstelt de Duitse industrie, met name de autosector, met de aanhoudende chiptekorten waardoor de productie wordt ontregeld. Deze IT nieuws tekorten zorgden ook in heel 2021 voor tegenwind bij de economische groei. ING-econoom Carsten Brzeski schrijft in een commentaar dan ook dat de groei van 2,7 procent “teleurstellend” is en dat het economisch herstel in Duitsland achterblijft bij andere eurolanden.

Dankzij de steunmaatregelen van het kabinet bleef een grote golf aan faillissementen in coronatijd uit en werden juist bijzonder weinig faillissementen gemeld. Een nieuwe strenge lockdown kan wel invloed hebben op de overlevingskansen van bedrijven in de zwaarst getroffen sectoren, zoals de horeca en de evenementenbranche. Het platform WaterForum biedt u het laatste nieuws uit het hart van de watersector. Met een blad en een wekelijkse nieuwsbrief zit de redactie bovenop het meest actuele nieuws. Aandacht voor het nieuwe Digital Experience Center bij Siemens, de ontwikkeling van de nieuwe versie ATEX-zone 1 robot door ExRobotics en hoe Energico de energietransitie automatiseert.

Financiële markten reageerden wél, al bleef die reactie binnen de perken. De Amerikaanse 10-jaarsrente liep weliswaar op, maar bleef onder de 1,60%. Zolang centrale bankiers niet overreageren, hebben beleggers vooralsnog weinig te vrezen. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Niets missen rondom een specifiek financieel onderwerp? Stel samen met een van de informatiespecialisten van het ANP een zoekvraag in. Door middel van een notificatie per mail of pushbericht word je attent gemaakt op actueel nieuws gebaseerd op jouw ingestelde zoekvraag.

Tweede En Laatste Ronde Subsidieregeling Verduurzaming En Woningverbetering Gaat Van Start

De consumentenprijzen in Europa en de VS zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Afgelopen vrijdag bereikte de inflatie in de eurozone met een stijging van 5% op jaarbasis in december een nieuwe recordhoogte. Positieve uitschieters waren onder andere Intel (+6,47%), Tesla (+4,34%) en Alphabet (+1,52%).

BRUSSEL – De tekorten aan chips hebben de Europese autoverkoop afgelopen jaar geen goed gedaan. In totaal werden in ,7 miljoen nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. De maand december was de zesde maand op rij dat de registraties onder het niveau van een jaar eerder lagen. EINDHOVEN – Ruim één op de drie gemeenten in Nederland heeft coronajaar 2020 afgesloten met een tekort. Dat komt naar voren uit de jaarlijkse Benchmark Nederlandse gemeenten van BDO Accountants & Adviseurs.

Olie- en gasconcern Shell steeg na het verder oplopen van de olieprijzen, wat onder meer werd aangewakkerd door spanningen in het Midden-Oosten. Verder hadden beleggers aandacht voor gestegen rentes op de obligatiemarkten. Het CPB meldt ook dat de economische effecten van het van het klimaat- en transitiefonds en het stikstoffonds onzeker zijn, omdat de uitvoerbaarheid nieuws banken en uitwerking nog onduidelijk zijn. Van het klimaat- en transitiefonds van €35 miljard euro wordt €6,1 miljard uitgegeven tot 2025 en lopen de uitgaven structureel door. Van het stikstoffonds wordt €3,5 miljard van de beschikbare €25 miljard in de kabinetsperiode uitgegeven. De oliekoers is de afgelopen maand ook fors gestegen na de pullback van oktober.

Beurs Hoger Van Start In Week Met Kwartaalcijfers, Rentebesluiten En Werkloosheidscijfers

De Regenboog Groep hoopt met initiatieven alsOnder de Pannen,Tijdelijk Onderdaken de hotelkamers toch zo veel mogelijk mensen een plek te geven. OTAR is het vakblad voor managers beheer en kabinet nieuws onderhoud infrastructuur. Aangezien OTAR regelmatig schrijft over waterbeheer (hoogwaterbescherming, riolering, stedelijk waterbeheer, etc.) een blad voor u om ook in de gaten te houden.

  • Hij was een origineel en inspirerend denker met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor de maatschappij.
  • Volgend jaar komen er ook een parkeerplaats voor vrachtwagens en een paar horecazaken bij.
  • Zo geven diverse experts regelmatig hun mening over actuele onderwerpen en kunt u profiteren van hun deskundige beleggingsadviezen.

Marktvorming voor circulaire producten en diensten komt op gang. De overheid werkt met verschillende instrumenten aan marktvorming. Voor veel circulaire producten en diensten is er nog onvoldoende algemeen economisch nieuws vraag. Door circulair in te kopen kan de overheid de markt beïnvloeden en het grondstoffengebruik terugdringen. Er kan nog veel meer milieuwinst gemaakt worden dan nu het geval is.

12 januari 2022 Maarten Gelderman, divisiedirecteur Toezicht beleid, blogt over de samenwerking in het Europese toezicht. Aan een lange periode van lage inflatie is abrupt een einde gekomen.

Ook meldde WeTransfer nogmaals van plan te zijn naar de beurs te gaan. Deze IPO had eigenlijk vorig jaar al moeten plaatsvinden.