Lening Met Een Vaste Lage Rente

      Reacties uitgeschakeld voor Lening Met Een Vaste Lage Rente

Wat het vergelijken ingewikkelder maakt, is dat veel aanbieders adverteren met ‘vanaf rentes’. Afhankelijk van een risico-inschatting van de lener, kunnen er nog allerlei opslagen bijkomen. De lening met een rente ‘vanaf four procent’, blijkt uiteindelijk 6 of seven procent te kosten als je hem wilt afsluiten. Toch zijn er ook voordelige leningen zonder vanaf-rentes te vinden.

Hoe groot zijn de renteverschillen? Consumptieve kredieten operational lease kennen een wettelijke maximumrente van 14 procent.

Diverse winkelbedrijven gaan op dat most zitten, zegt Baas. In de markt voor persoonlijke leningen, met een vaste looptijd en een vaste rente, lijkt de concurrentie groter.

Dat kan dus zijn via roodstand, creditcards of een doorlopend krediet. Maar daarnaast kun je ook lenen voor specifieke, persoonlijke doelen. Een persoonlijke lening is doorgaans een lening met een vaste looptijd en een vaste rente. Business Insider keek naar de persoonlijke leningenmarkt en sprak met experts van Pricewise en financiële vergelijker Moneywise.

Een recente trend volgens Wolfsen is dat mensen bij de aankoop van een huis een persoonlijke lening afsluiten. “De leenregels voor hypotheken zijn strenger. Je moet eigenlijk meer eigen geld meenemen. Best absurd eigenlijk.” LEES OOK: Waarom een persoonlijke lening in plaats van een hypotheek meestal NIET logisch is – maar soms toch wel handig