Nieuws

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuws

Beleggers reageerden ook positief op de meevallende Chinese inflatie. De consumentenprijzenindex toonde in december slechts een stijging van 1,5%, terwijl die in november nog op 2,3% lag. Ook de producentenprijzen stegen met 10,3% minder hard dan economen hadden voorspeld. Ze gingen namelijk uit van een stijging van 11,1% nadat de PPI in november op 12,9% uitkwam. Een grondstof waar niet veel over gesproken wordt is koper. Hoewel deze uiterst belangrijk is voor de groene transitie, de driver voor de supercyclus volgens Goldman Sachs. Het metaal kende een enorme rally in 2020 en zit nu al enige tijd in een consolidatie.

Nederland start een eigen programma voor startups die sterk willen groeien in de Verenigde Staten. EZK in Beeld © Ministerie van EZK Aardgas in Nederland.

De Economie Gaat Onderuit En Dat Is Goed Nieuws

ASM International en ASML stegen respectievelijk 2,31% en 2,18%. Nijmegen moet de komende jaren inzetten op technologie en het versterken financieel nieuws van de potentiële beroepsbevolking. Bij technologische ontwikkeling ligt de nadruk op innovatie, excelleren en circulaire kansen.

Zo zei hij ook een aantal dingen waar de beurzen vleugels van kregen. Want hoewel er renteverhogingen in het verschiet liggen, denkt Powell dat we ons nog wel langer in algemeen financieel nieuws het tijdperk van lage rentes zullen bevinden. Ook blijft het aantal renteverhogingen afhankelijk van hoe de supply chain en de inflatie zich verder zullen ontwikkelen.

  • Sommige veranderprocessen zijn bijvoorbeeld hoogtechnologisch van aard, terwijl andere meer te maken hebben met nieuwe businessmodellen.
  • Deze tekorten zorgden ook in heel 2021 voor tegenwind bij de economische groei.

Bent u een actieve belegger en neemt u, net als wij, beleggen serieus? Dan helpen wij u graag het maximale uit uw beleggingsportefeuille te halen. De AEX liet gisteren een flinke daling zien, maar per saldo beweegt de index al enkele weken tussen 755 en 810 punten. Een volledige technische analyse van de AEX leest u in het LYNX Kennisportaal. PPI is de producentenprijsindex en wordt beschouwd als een voorloper van CPI, ofwel inflatie. Een dalende PPI is m.a.w. een teken aan de wand dat de inflatie een top bereikt kan hebben.

Beleggers zullen voornamelijk uitkijken naar de bedrijfsmarge, hoeveel nieuwe abonnees de streamingsdienst heeft kunnen verzilveren en de toekomstplannen van het bedrijf. Dit is voor het economisch herstel van de landbouwsector en het platteland na de uitbraak van COVID-19. De maatregelen voor het herstel nieuws computer moeten aansluiten bij de milieu- en klimaatafspraken van de Europese Unie. Dit is een voorwaarde voor het gebruiken van het budget uit het fonds. Daarom hebben wij het bij deze regeling over groen-economisch herstel. Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website.

De komende jaren blijft de inflatie hoog, met gemiddeld 3,0% in 2022 en 2,9% in 2023. Door overheidsmaatregelen wordt de geraamde inflatie in 2022 neerwaarts en in 2023 juist opwaarts beïnvloed. De inflatie wordt verder gedreven door de aanhoudend krappe arbeidsmarkt, die via hogere lonen leidt tot oplopende arbeidskosten per eenheid product.

De Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor BESI van € 84 naar € 96. Ook ASM International en ASML behoorden tot de beste van de klas.

Nieuwste Artikelen:

China realiseerde een groei van 8,1% in 2021 terwijl er 8,4% verwacht werd. De industriële productie groeide meer dan verwacht, terwijl de dienstensector de verwachtingen niet kon inlossen. Dit heeft de Chinese centrale bank zelfs aangezet om de interestvoeten met 10 basispunten te verlagen. Ook komt er een eenmalige liquiditeitsinjectie van 700 miljard yuan.

Grote bedrijven nemen maatregelen om deze zomer niet in de problemen te komen. Deutsche Bank heeft dinsdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 91,00 naar 94,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. 75 Procent van de infrastructuur die wij in 2050 gebruiken bestaat nu nog niet. Het is in zeker elf jaar niet zo duur kabinet nieuws geweest om een woning in de vrije sector te huren als de afgelopen maanden. Door Harry Geels Nederland krijgt het meest linkse kabinet sinds begin jaren tachtig. De afgelopen maanden is de inflatie in Nederland en de rest van Europa flink opgelopen. Verschillende soorten bioplastic kunnen fossiel plastic vervangen.