Nieuws

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuws

Vorige week stelde JPMorgan Chase nog teleur en waarschuwde voor looninflatie. Het aandeel JPMorgan Chase stond in de uitverkoop en eindigde 6,15% lager. Of u nu in aandelen, opties of ETF’s handelt; als actieve belegger wilt u op de hoogte blijven van wat zich op de beurs afspeelt. Daarom brengen Justin en Kevin u op de actueel economisch nieuws hoogte van het laatste beursnieuws. Met een interessante beursverwachting krijgt u vast zicht op wat ons de komende week te wachten staat. Wie gaat beleggen heeft natuurlijk veel meer informatiebehoeften dan alleen de meeste actuele koersen. Daarom biedt BeursGorilla ook nieuws en achtergrondinformatie over beleggen.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag. Het aantal circulaire bedrijven is nog gering, en het aandeel circulaire bedrijven in de totale Nederlandse economie is in de afgelopen jaren afgenomen. Het overgrote deel van de bedrijven met een circulaire aanpak richt zich op reparatie, recycling en hergebruik, en was hierop al actief vóórdat sprake was van een beleid voor circulaire economie. De huidige innovatieve bedrijven, startups, wetenschappelijk onderzoek, subsidies en projecten gericht op de circulaire economie zijn voor het grootste deel technologisch van aard en gericht op recycling. Hiervoor is meer aandacht nodig bij de verdere ontwikkeling van het circulaire-economiebeleid.

Toekomstige Vraag Naar Grondstoffen In Nederland Verkend

Hierbij worden de belangrijkste zaken met betrekking tot de beurs toegelicht. Het zeer strenge Chinese coronabeleid en de vastgoedcrisis blijven de economische groei van het land afremmen. En de vooruitzichten voor komend kwartaal blijven onzeker. Vier redenen waarom vrouwen met beleggen zouden moeten starten15 januari 2022 Tijdens de coronapandemie overheid nieuws in 2021 zijn twee keer meer vrouwen in de aandelenmarkt gestapt dan in 2020. Dit wijst erop dat er een beweging op gang komt in de richting van financiële gelijkheid, zo stelt Saxo Bank. CPB-macromodel Saffier in nieuw jasje Het Centraal Planbureau heeft zijn macro-economische model van de Nederlandse economie – Saffier – vernieuwd.

In 2019 werd juist nog een begrotingsoverschot behaald van 51,1 miljard euro. Andere economische experts stellen dat het personeelstekort groei in de industrie al jaren in de weg staat. Het Centraal Bureau voor de Statistiek kwam vandaag ook met de inflatiecijfers over december.

Watertechnologie is een belangrijk onderwerp; meet- en regeltechniek, besturen en automatiseren komen in ieder nummer terug. nieuws computer spiegelt de werkelijkheid vaak negatiever af dan ze is, blijkt uit onderzoek van Alyt Damstra van de Universiteit van Amsterdam. Wij hebben een selectie gemaakt van branche gerelateerde nieuwsberichten welke mogelijk ook voor u interessant zijn. Een beleggingsrekening via LYNX biedt u alles wat u mag verwachten van een broker anno 2021. Een stabiel en intuïtief handelsplatform, scherpe tarieven en een zeer uitgebreid aanbod van beleggingsproducten en beurzen.

ASM International en ASML stegen respectievelijk 2,31% en 2,18%. Nijmegen moet de komende jaren inzetten op technologie en het versterken van de potentiële beroepsbevolking. Bij technologische ontwikkeling ligt de nadruk op innovatie, excelleren en circulaire kansen.

  • Dit jaar zal de groei in dit segment volgens ABN AMRO zo’n 30 procent bedragen, na een krimp van 2,5 procent in 2020.
  • Grote bedrijven nemen maatregelen om deze zomer niet in de problemen te komen.
  • Geen vrolijk onderwerp van gesprek, maar toch is het goed nieuws.

Kort 7 jan 22 Minder aandacht voor loopbaanontwikkeling in eerste coronajaar Uit een enquête blijkt dat er in 2020 minder gebruik gemaakt is van HR-instrumenten dan in 2017. Deze afname is problematisch, gezien de hoge noodzaak tot om-, bij- en opscholing, juist in tijden van deze pandemie, waarin het werk enorm verandert en er veel baan- en sectormobiliteit nodig is. Dit blijkt uit de vergelijking van het Internationaal geld niewus Monetair Fonds tussen de huidige verwachting van het bruto binnenlands product voor 2026 en de verwachting van voor de coronacrisis. Daarom is de bijeenkomst ‘Samen aan het werk voor 2022’ digitaal. Samen kijken we naar het actieprogramma rond de Economische Visie. Welke projecten doen we al en welke nieuwe acties kunnen we nog bedenken? Ook 2022 gaat weer volop kansen bieden, ook om weer samen aan de slag te gaan.

Economisch Afvalbeheer: Afvalinzameling Op Een Unieke Wijze

De Nederlandse overheid heeft in de achterliggende jaren met andere partijen een basis gelegd en een structuur aangebracht voor de transitie naar een circulaire economie. Daarvoor is tot nu toe vooral ingezet op brede samenwerking tussen publieke, private en maatschappelijke partijen en het stimuleren en faciliteren van circulaire initiatieven. Voorbeelden zijn kennisontwikkeling en vrijwillige afspraken, zoals het Betonakkoord en het Plastic Pact. Daarnaast heeft het kabinet aangegeven wat de belangrijkste instrumenten zijn om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Dit betreft onder andere producentenverantwoordelijkheid, wet- en regelgeving, marktprikkels, monitoring, kennis en innovatie.

Recente gegevens geven aan dat de output van CECIMO naar verwachting jaarlijks met ongeveer 11,5% zal groeien. Met een aandeel van ongeveer 33%, zullen CECIMO landen de nummer 1 positie in de wereldwijde werktuigmachine markt behouden. Terwijl de horeca nog ver is verwijderd van het pre-coronaniveau, heeft de branche nu al te maken met ‘groeipijn’.

Zo komt personeel waarschijnlijk ‘vrij’ bij bedrijven die zonder overheidssteun mogelijk zullen omvallen. De enorme schuldenberg, waarmee staatsschulden mogelijk worden gemaakt, vindt zijn oorsprong in het beleid van de ECB. We verbeelden de transitie naar een circulaire economie aan de hand van een figuur waarin tandwielen op elkaar indraaien. Elk tandwiel staat voor een onmisbaar onderdeel van de transitie. Om in te schatten hoe circulair onze economie inmiddels is, onderscheiden we een formatieve fase en een groeifase. In de formatieve fase wordt er volop geëxperimenteerd met circulaire producten en diensten, worden visies ontwikkeld, en ontstaan nieuwe netwerken en relaties. In de groeifase worden meer en meer de effecten van afnemend grondstoffengebruik zichtbaar.