Nieuws Bij Economisch En Monetair Beleid

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuws Bij Economisch En Monetair Beleid

Vanaf volgend jaar loopt de werkloosheid iets op, maar blijft laag (3,4% in 2022 en 3,5% in 2023). Gemiddeld komt de contractloongroei bij bedrijven in 2021 naar verwachting uit op 2,0%. In de raming loopt deze loongroei langzaam op naar 2,4% in 2022 en 2,6% in 2023. De economie van Duitsland is overigens nog niet volledig hersteld van de crisis, want in vergelijking met 2019 ligt de omvang nog altijd 2 procent lager, aldus het statistiekbureau. De Duitse centrale bank rekent voor dit jaar op een economische groei met 4,2 procent.

Dat is de inschatting van The Economist Intelligence United in een rapport. Vooral de regio Azië-Pacific en landen ten zuiden van de Sahara financieel nieuws zullen flinke klappen krijgen. Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Zo geven diverse experts regelmatig hun mening over actuele onderwerpen en kunt u profiteren van hun deskundige beleggingsadviezen. In de agenda op deze website staan ook de belangrijkste evenementen voor beleggers vermeld, zoals data voor dividenduitkeringen en publicaties van kwartaalverslagen. De economie is onverwacht goed herstelt dit jaar met een groei van 3,9%. Na twee jaar zit geld niewus de economie weer terug op het inkomen van 2019 en heeft ze door de crisis slechts 1,5% van het inkomen structureel gemist. Ook de werkloosheid is historisch laag en de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan. De overheidsfinanciën hebben de crisis ook goed doorstaan, ook al waren de noodpakketten riant. Het begrotingstekort neemt snel af en de staatsschuld bleef onder de 60% van het bbp.

Risk On In Azië  & Europa Opent Vlak

Nederland start een eigen programma voor startups die sterk willen groeien in de Verenigde Staten. EZK in Beeld © Ministerie van EZK Aardgas in Nederland.

De mate van doorwerking tussen lonen en prijzen is vooralsnog zodanig dat van een ongewenste loon-prijsspiraal geen sprake is. AMSTERDAM – Beleggers verwerken dinsdag na de openingsbel op de Amsterdamse aandelenbeurs nieuwe opdrachten voor ingenieursbureau Arcadis en bussenmaker Ebusco. Brentolie is in de afgelopen zeven jaar niet zo duur geweest en de hoge gasprijzen nopen Europese metaalbedrijven tot een noodoproep. AMSTERDAM – De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag lager begonnen aan de nieuwe handelsdag.

Een verzameling van de laatste berichten over de economie, verzameld van de beste Nederlandse websites op dit gebied. Zo blijft u op de hoogte van alle actuele economische ontwikkelingen waarover wij publiceren. De nieuwe Duitse coalitie oogst veel lof met haar ambitieuze klimaatdoelen. Maar wie de plannen goed leest, ziet dat niet wind en zon de hoofdrol op eisen, maar aardgas. In deze publicatie presenteren wij periodiek een reeks grafieken, die samen een zo actueel mogelijk beeld geven van de Nederlandse economie in de context van de coronacrisis. Wij kijken bijvoorbeeld naar cijfers over mobiliteit, vertrouwen bij producenten en consumenten, maar ook werkgelegenheid, huizenprijzen en handel. Sinds donderdag is de koers van rederij Maersk met 9% omlaaggegaan.

Het waarschijnlijkste scenario is desondanks nog steeds, vijf weken voor het einde van het jaar, dat de groei op zo’n vier procent uitkomt, meent het FD. Het Centraal Planbureau ging in september uit van 3,9 procent en het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Commissie kwamen vorige week uit op vier procent. Bij een krimp van vijf procent in het vierde kwartaal is de jaarlijkse groei nog altijd drie procent. “Het voorbije jaar, 2020, was zó beroerd, dat het dit jaar bijna niet mis kan gaan”, schrijft de krant. LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – De Britse arbeidsmarkt toont een sterk herstel ondanks een flinke toename van het aantal coronabesmettingen. De werkloosheid is daarbij gedaald tot het laagste niveau sinds de eerste maanden van de crisis, kwam naar voren uit gegevens van het Office for National Statistics. De positieve cijfers kunnen de Bank of England ertoe aanzetten de rente sneller te verhogen om de inflatie te beteugelen.

Onze unieke data, modellen en kennis bieden u inzichten en integrale adviezen bij beleid en besluitvorming. Column Corné van Zeijl Column Corné van Zeijl Iedere week een blik op de financiële markten met Corné van Zeijl. Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws. De Amerikaanse modale burger — Joe Sixpack — zit daarnaast computer nieuws nog op een berg spaargeld, die hij de voorbije maanden opbouwde. Dit spaargeld bedraagt meer dan 10% van het Bruto Binnenlands Product, zodat er financiële munitie genoeg is om de detailhandelsverkopen op te zwepen. Vanuit de Federal Reserve (Amerikaanse Centrale Bank — de Fed) kwam er vooralsnog weinig reactie op de recentste cijfers.

Openingstijden

Voorlopig blijft die Amerikaanse arbeidsmarkt gespannen. Dat zou het vertrouwen bij consumenten moeten voeden, mede door de hogere salarissen.

  • De overheid werkt met verschillende instrumenten aan marktvorming.
  • Terwijl de horeca nog ver is verwijderd van het pre-coronaniveau, heeft de branche nu al te maken met ‘groeipijn’.
  • Olie- en gasconcern Shell steeg na het verder oplopen van de olieprijzen, wat onder meer werd aangewakkerd door spanningen in het Midden-Oosten.
  • Nadat de werkloosheid in de loop van 2020 snel steeg naar 4,6% van de beroepsbevolking, komt het gemiddelde in 2021 op 3,3%.

De grote diversiteit aan bedrijven en ondernemers die ons land rijk is, verdient dit ook. Een slechte economie haalt vaker het nieuws dan een goede economie. En dat heeft weer invloed op de houdingen en zelfs het stemgedrag van burgers. Alyt Damstra toont in haar proefschrift aan dat kabinet nieuws lijdt aan een dubbele ‘negativity bias’. Zowel journalisten als burgers zijn gevoeliger voor economische tegenspoed waardoor het belonen of afstraffen van partijen in verkiezingstijd niet goed uit de verf komt. Alyt schuift aan om te vertellen over haar onderzoek naar de complexe driehoeksrelatie tussen economie, media en publieke opinie.