Onderzoekers

      Reacties uitgeschakeld voor Onderzoekers

BRUSSEL – De tekorten aan chips hebben de Europese autoverkoop afgelopen jaar geen goed gedaan. In totaal werden in ,7 miljoen nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. De maand december was de zesde maand op rij dat de registraties onder het niveau van een jaar eerder lagen. EINDHOVEN – Ruim één op de drie gemeenten in Nederland heeft coronajaar 2020 afgesloten met een tekort. Dat komt naar voren uit de jaarlijkse Benchmark Nederlandse gemeenten van BDO Accountants & Adviseurs.

De sterkste aandelen uit de Belgische index waren Argenx (+ 3,41%), Galapagos (+ 3,31%) en Solvay (+ 2,22%). De negatieve uitschieter was Ageas met min 7,37% nadat de Belgische overheid een belang heeft genomen van 6,3%. Het laatste nieuws uit Groningen elke middag in je mailbox. Aanjager economische nieuws is een uitgave van LaMi met nieuws over landbouw en milieu in Utrecht. Ze verschijnt twee keer per jaar en wordt verstuurd aan alle agrariërs en contacten in de provincie Utrecht. Op de website van RVO vind je binnenkort meer informatie over het aanvragen van de subsidie.

Krachtig Herstel Op Aandelenbeurzen Na Sterke Kwartaalcijfers Amerikaanse Banken

Dat ultimatum hebben de vakbonden FNV en CNV aan de directie gesteld. De gemeente Hoogeveen werkt aan de ontwikkeling van een compacter stadscentrum. Ook zijn er plannen om iets te doen tegen winkelleegstand. Om dat doel te bereiken actueel fincieel nieuws wil Hoogeveen dat winkels in de aanloopstraten naar de binnenstad verhuizen richting de Hoofdstraat. De Beers, de grootste diamantenproducent ter wereld, ziet de economie aantrekken en schroeft zijn prijzen van de duurdere…

Alhoewel topvrouwen elkaar graag weer ‘fysiek’ wilden ontmoeten, waren we door corona genoodzaakt de speeddates online te laten plaatsvinden en SER Topvrouwen United te verplaatsen. Zo maakte Topvrouwen.nl de overstap naar een SER Topvrouwen-site en werd door de Eerste Kamer een wet voor een betere man-vrouwverhouding in de bedrijfstop bekrachtigd. In dit artikel blikken we terug op een aantal belangrijke gebeurtenissen.

Een bewogen jaar waarin, ondanks corona, toch veel gebeurd is op het gebied van leven lang ontwikkelen. Om de klimaatdoelen voor de gebouwde omgeving te halen zijn er vooral veel technische vakmensen nodig. Voor het eerst is er nu ook in kaart gebracht welke technische vakmensen er precies nodig zijn. 30 december 2021 De sentimentsindicator op basis nieuws ICT van berichtgeving uit Het Financieele Dagblad is na de forse daling bij aanvang van de coronacrisis deels hersteld. De Nederlandsche Bank is verantwoordelijk voor het samenstellen van de Nederlandse betalingsbalans en het Nederlandse externe vermogen. Hiertoe worden periodiek gegevens verzameld bij door DNB geselecteerde groepen rapporteurs.

Dit zou ervoor zorgen dat we niet te maken krijgen met nog grotere inflatie schokken. Voorlopig heeft China niets te maken met de hoge inflatie die we nu wel kennen in Europa en in de VS. De index heeft de volledige dag in een zijwaartse beweging gezeten. Dit is iets wat we wel vaker zien wanneer de Amerikaanse beurs gesloten is. Gisteren was Wall Street gesloten wegens Martin Luther King Dag. De BEL 20 eindigde maandag licht in het groen met 0,09%. De dag startte rood, maar de BEL 20 klom nog voor het middaguur richting 4.260 punten.

Hierbij worden de belangrijkste zaken met betrekking tot de beurs toegelicht. Het zeer strenge Chinese coronabeleid en de vastgoedcrisis blijven de economische groei van het land afremmen. En de vooruitzichten voor komend kwartaal blijven onzeker. Vier redenen waarom vrouwen met beleggen zouden moeten starten15 januari 2022 Tijdens de coronapandemie ministerie nieuws in 2021 zijn twee keer meer vrouwen in de aandelenmarkt gestapt dan in 2020. Dit wijst erop dat er een beweging op gang komt in de richting van financiële gelijkheid, zo stelt Saxo Bank. CPB-macromodel Saffier in nieuw jasje Het Centraal Planbureau heeft zijn macro-economische model van de Nederlandse economie – Saffier – vernieuwd.

Met een verwachte productiegroei van 11,5% is er ondanks de aanhoudende wereldwijde pandemie een opmerkelijk, maar positief scenario voor de Europese werktuigmachinesector ontstaan. De Haarlemmermeerse economie laat voor het eerste kwartaal van 2021 nog een wisselend beeld zien.

Het stimuleren van economische ecosystemen, ondernemerschap en menselijk kapitaal is essentieel om succesvolle medewerkers en ondernemers te vinden en in Nijmegen te houden. Dat staat in de nieuwe economische visie Knooppunt van innovatie die de kansen voor Nijmegen tussen nu en 2025 beschrijft en daar concrete acties aan verbindt. Aandelen zetten initieel een stapje terug, maar ook hier viel de uiteindelijke beweging mee. De Amerikaanse aandelenbeurs S&P 500 sloot de week amper 0,31% in de min af. De technologiebeurs Nasdaq had met -0,49% iets meer last. Groeibedrijven ondervinden traditioneel meer hinder van een hogere rente. Dergelijke ondernemingen zijn minder vertegenwoordigd op Europese aandelenmarkten.

  • Wilt u in samenwerking met verschillende partijen in de landbouwsector werken aan één van onderstaande categorieën, dan biedt de Samenwerkingsregeling groen-economisch herstel kansen.
  • De meest recente monitor geeft een beeld van het eerste kwartaal van 2021.

Maak jouw landbouwbedrijf economisch sterker na de uitbraak van het coronavirus. Met een subsidie uit het Economisch Herstelfonds kun je investeren in de toekomst van je bedrijf. Of je werkt samen met anderen aan een duurzaam verdienmodel voor de hele sector.