Onderzoekers

      Reacties uitgeschakeld voor Onderzoekers

Vorige week stelde JPMorgan Chase nog teleur en waarschuwde voor looninflatie. Het aandeel JPMorgan Chase stond in de uitverkoop en eindigde 6,15% lager. Of u nu in aandelen, opties of ETF’s handelt; als actieve belegger wilt u op de hoogte blijven van wat zich op de beurs afspeelt. Daarom brengen Justin en Kevin u op de algemeen economisch nieuws hoogte van het laatste beursnieuws. Met een interessante beursverwachting krijgt u vast zicht op wat ons de komende week te wachten staat. Wie gaat beleggen heeft natuurlijk veel meer informatiebehoeften dan alleen de meeste actuele koersen. Daarom biedt BeursGorilla ook nieuws en achtergrondinformatie over beleggen.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag. Het aantal circulaire bedrijven is nog gering, en het aandeel circulaire bedrijven in de totale Nederlandse economie is in de afgelopen jaren afgenomen. Het overgrote deel van de bedrijven met een circulaire aanpak richt zich op reparatie, recycling en hergebruik, en was hierop al actief vóórdat sprake was van een beleid voor circulaire economie. De huidige innovatieve bedrijven, startups, wetenschappelijk onderzoek, subsidies en projecten gericht op de circulaire economie zijn voor het grootste deel technologisch van aard en gericht op recycling. Hiervoor is meer aandacht nodig bij de verdere ontwikkeling van het circulaire-economiebeleid.

Column: We Zijn Niet Voorbereid Op Spectaculaire Veranderingen In Onze Samenleving En Economie

Zo zei hij ook een aantal dingen waar de beurzen vleugels van kregen. Want hoewel er renteverhogingen in het verschiet liggen, denkt Powell dat we ons nog wel langer in kabinet nieuws het tijdperk van lage rentes zullen bevinden. Ook blijft het aantal renteverhogingen afhankelijk van hoe de supply chain en de inflatie zich verder zullen ontwikkelen.

De aandacht voor de circulaire economie is bescheiden, maar wel duidelijk aanwezig. We kunnen in deze ICER nog niet goed beoordelen of er voldoende middelen beschikbaar zijn om de transitie naar een circulaire economie te bevorderen. Nieuwe kennis, in al zijn vormen, is nodig voor innovaties. Activiteiten gericht op kennisontwikkeling zijn van cruciaal belang in transities. Kennisontwikkeling helpt ondernemers, beleidsmakers en anderen om de circulaire economie verder te brengen.

Samenwerken met HR Een project, stage- of afstudeeropdracht opgeven? Als student gebruik je Mijn HR voor je agenda, resultaten, berichten en meer. Daarnaast publiceert ESB verschillende rubrieken die de lezer op de hoogte houden van het reilen en zeilen in het vakgebied. Zo licht de redactie in de rubriekKortrecent academisch onderzoek uit en worden er interessante statistieken in onder IT nieuws de aandacht gebracht. In de rubriekBlogsvindt men kortere columns van vooraanstaande economen. Kort Gisteren Reisafstand vergroot loonkloof Na de geboorte van het eerste kind stijgt de loonkloof tussen mannen en vrouwen in Denemarken aanzienlijk. Het blijkt dat na de geboorte van het eerste kind een lange reisafstand voor vrouwen meer negatieve effecten oplevert dan voor mannen.

Hoogeveen Wil Geen Winkels Meer In Panden In Aanloopstraten Die Jaar Leeg Staan

Fusion Mediaherinnert u eraan dat de gegevens die op deze website worden vermeld niet per definitie geheel actueel of accuraat zijn. De gegevens en koersen op de website zijn niet altijd verstrekt door een markt of beurs, maar kunnen ook afkomstig zijn van marktmakers. Daarom zullen de koersen mogelijk niet accuraat zijn en kunnen zij afwijken van de daadwerkelijke koers op een markt. Bovendien denkt een kwart van de werknemers de komende 12 tot 18 maanden van baan te veranderen of met pensioen te gaan.

  • Maar ook voor nieuws over beursgenoteerde ondernemingen, koopadviezen, een uitgebreide agenda met items als dividenduitkeringen is BeursGorilla dé aangewezen site.
  • In de foodsector zorgt de opening van de horeca voor groei (+2 procent), maar zijn het personeelstekort en hoge grondstofprijzen reden tot zorg.
  • Voor de helft van de Nederlandse respondenten is besmettingsangst de belangrijkste reden om minder te consumeren.

Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Door Laura Sánchez Investing.com – De markten blijven handelen uit angst voor een mogelijke verspreiding nieuws banken van het coronavirus, waardoor de Aziatische indexen vanochtend… De Nederlandse economie is na het loslaten van de coronarestricties sterk begonnen aan het herstel, maar zal spoedig naar een normaler groeitempo gaan.

Zo beschouwt bijna 1 op de 3 horecaondernemers het personeelstekort als een grote belemmering. Daarnaast bestaat de vrees dat medewerkers die tijdens corona elders zijn gaan werken, niet meer naar de horeca terugkeren. Het tekort aan arbeidskrachten kan echter deels worden teruggebracht.

Klimaatambities nieuwe kabinet vergen veel meer technische vaklieden in de bouw dan er nu zijn. Enorme om- en bijscholingsoperatie ligt in het verschiet. De Eerste Kamer heeft op 14 december 2021 het wetsvoorstel Verzamelwet SZW 2022 aangenomen. Dit betekent dat vanaf 1 januari 2022 de WOR op enkele belangrijke punten is gewijzigd. De handreiking COVID-19 is aangepast op basis van de actualiteit, richtlijnen van het RIVM en nieuwe wetenschappelijke inzichten en goede praktijken. Wereldhandel oktober Het wereldhandelsvolume nam in oktober 2021 met 1,6% toe ten opzichte van september, toen de handelsgroei -1,1% bedroeg.

Het tweede scenario analyseert wat de economische gevolgen zijn van een internationaal hogere inflatie. De recent aangekondigde lockdown zal de economische groei op korte termijn drukken, maar het voorgenomen beleid van het nieuwe kabinet kan de groei op middellange termijn juist doen toenemen. Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.