Verschil Tussen Financial Lease En Operational Lease

      Reacties uitgeschakeld voor Verschil Tussen Financial Lease En Operational Lease

Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Er zijn veel websites specifiek gericht op ondernemers die een financial lease auto zoeken. Een van de websites is MrWheelson. Hier staan meer dan one hundred duizend gebruikte auto’s op die je met een monetary lease contract kunt kopen.

Eigen bijdrage berekenen Oplaadpunt voor uw bedrijf WagenparkbeheerUw wagenpark verduurzamen Leasemaatschappijen vergelijken

We adviseren je bij je eigen boekhouder of accountant te melden om te vragen of deze voordelen ook voor jou van toepassing zijn. De fiscale termen die we gaan behandelen zijn investeringsaftrek, btw, marge regeling en bijtelling. Als je als ondernemer een investering doet dan heb je in principe recht op investeringsaftrek, ook wel ‘kleinschaligheidsinvesteringsaftrek’ genoemd.

De grootste voordelen zul je behalen als je hetimporteren van een auto combineert met financial lease. Eindelijk ben je er uit. Na alle informatie op een rij gezet te hebben lijkt monetary lease de beste keuze. Maar hoe regel je dat dan?

Bij personenauto’s komen alleen in aanmerking als het een taxi is. Mocht je een bedrijfswagen aanschaffen dan komt die vaak wel in aanmerking voor investeringsaftrek. Doordat je bij een monetary lease overeenkomst eigenaar bent kom je in aanmerking voor dit voordeel. Bij operational lease is dit voordeel niet van toepassing omdat dat de leasemaatschappij eigenaar is.

Dit houdt in dat je naast de gewone kosten die je maakt een additional aftrekpost mag financial lease toepassen op je winst. Hiermee zorg je er dus voor dat je minder winstbelasting betaald.

We zetten hier enkele verschillen op een rij. Als je een financiële tegenvaller hebt dan kun je al snel in de situatie terecht komen dat je de auto weer moet verkopen. Een auto een korte periode in bezit hebben is echter vaak een dure aangelegenheid. De waardevermindering is dan relatief hoog.

Investeer het geld in je bedrijf en kies voor een financial lease waarbij de auto als onderpand dient voor de investering. Als je monetary lease gaat vergelijken met operational lease dan is het grote verschil dat je bij operational lease de auto langdurig huurt.

Naast de mogelijkheid om direct een financial lease aan te vragen biedt de web site van MrWheelson nog meer voordelen. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens een stuk voordeliger.