Zakelijke Lening Afsluiten? Uw Passend Bedrijfskrediet Op Lening Nl

      Reacties uitgeschakeld voor Zakelijke Lening Afsluiten? Uw Passend Bedrijfskrediet Op Lening Nl

Sinds kort worden ook kleine financiële verplichtingen geregistreerd door het BKR, bijvoorbeeld het abonnement van een mobiele telefoon. Voor veel mensen is het hebben van een negatieve registratie de reden dat ze geen lening kunnen afsluiten. Gelukkig zijn de regels voor bedrijven anders. De gegevens van het BKR zijn in de meeste gevallen niet van belang als je een zakelijke lening wilt afsluiten. Het gaat hierbij namelijk om een krediet voor een onderneming en dit is losgekoppeld van de persoonlijke financiële verplichtingen. Om deze reden is het vaak mogelijk om geld te lenen voor een onderneming, zonder dat de toetsing van het BKR daaraan te pas komt.

Bedrijfskapitaal

Andere Vormen Van Bedrijfsfinanciering

Een zakelijk krediet wordt in de regel alleen geregistreerd bij het BKR wanneer er sprake is van een betalingsachterstand. Wanneer je dus een zakelijk krediet afsluit en altijd je betalingsverplichtingen nakomt, krijg je geen BKR-registratie voor een zakelijke lening. In de meeste gevallen moet je als zelfstandig ondernemer de jaarcijfers van je bedrijf overleggen om een lening aan te vragen. Een kredietverstrekker wil immers de zekerheid dat je een verstrekte lening ook weer kunt terugbetalen.

Hiervoor worden de jaarcijfers van je onderneming beoordeeld. Er zijn wel mogelijkheden voor het afsluiten van een zakelijk krediet zonder jaarcijfers. Hiervoor worden echter vaak ongunstige voorwaarden gehanteerd zoals een hogere rente. Het gevolg is in veel gevallen een torenhoge schuld die alleen maar oploopt en die je uiteindelijk wellicht helemaal niet meer kunt aflossen.

Als ZZP’er heb je meestal geen onderpand voor je bedrijfslening en sta je zelf, als privépersoon, garant voor de lening. Daarom vragen kredietverstrekkers er vaak om dat je een goede krediethistorie hebt en een negatieve BKR-registratie werkt dan in je nadeel. Maar er kunnen factoren zijn die hun beslissing toch positief beïnvloeden.

Zakelijk lenen zonder bkr Wanneer je een lening af probeert te sluiten, wordt er vaak een controle uitgevoerd op basis van de gegevens van het Bureau Krediet Registratie . Dit bureau bedrijfsfinancieringen noteert leningen en financiële verplichtingen. In het geval van een negatieve registratie bij het BKR is de kans groot dat je verzoek voor het verkrijgen van een zakelijke lening wordt afgewezen.

Bijvoorbeeld wanneer je onderneming financieel gezond is en je dit kan aantonen met bijvoorbeeld goede omzetcijfers. Het BKR is in principe bedoeld voor consumenten, niet voor ondernemingen. Het doel is om de consumenten te beschermen tegen het afsluiten van te hoge kredieten die ze misschien niet meer terug kunnen betalen. Iedere consument die een vorm van krediet afsluit van meer dan 250 euro, voor langer dan een maand, wordt geregistreerd.