Beleggers Gefrustreerd Over Kabinetsplannen Abn Amro

      Reacties uitgeschakeld voor Beleggers Gefrustreerd Over Kabinetsplannen Abn Amro

Als het aan cultuurminister Nadine Dorries ligt, wordt de regeringsbijdrage na 2027 zelfs helemaal geschrapt. Het stopzetten van The Voice kost niet alleen veel geld, maar kan ook cruciale relaties in Hilversum onder druk zetten. ‘Elk bedrijf en elke sector zal een transformatie ondergaan als gevolg van de energietransitie die nu plaatsvindt’, schrijft BlackRock-ceo Larry Fink in zijn jaarlijkse brief. De koers van het AEX-bedrijf daalde bijna 7%, nadat het de grootste overnamepoging in zijn bestaan deed door €60 mrd te bieden op de maker van Aquafresh-tandpasta.

De industriële productie groeide meer dan verwacht, terwijl de dienstensector de verwachtingen niet kon inlossen. Dit heeft de Chinese centrale bank zelfs aangezet om de interestvoeten met 10 basispunten te verlagen. Ook komt er een eenmalige liquiditeitsinjectie van 700 miljard yuan. Het momentum van de Chinese economie is wat zoek door het pandemiebeleid en de problemen in de Chinese vastgoedsector. Nikkei 225 stijgt 0,76%, Shanghai lapt er 0,65% bij maar de Hang Seng Index daalt met 0,98%. Het bedrijf zegt te kampen met groeiende druk op de prijzen. Weliswaar heeft Western Digital in het zojuist afgesloten kwartaal het recordaantal van 6,3 miljoen harddisks geproduceerd, maar dat kon de prijsdalingen niet compenseren.

Ajax In De Slag Met Tottenham: ‘ik Zou Het Zonde Vinden Als Bergwijn Terug Gaat’

Dagelijks tijdens de lunch een update van het belangrijkste nieuws. Iedereen in ons land gaat er dit jaar in koopkracht op achteruit. Gemiddeld gaat het om €40 per maand – dankzij de historisch hoge inflatie. Voor wie geen loonsverhoging krijgt, kan de koopkrachtdaling oplopen tot €200. Geen verhoging van de pensioenen, loskoppelen ICT nieuws van minimumloon en AOW en nu blijken de ouderen er als enige groep ook in koopkracht op achteruit te gaan. De gasprijzen in Nederland en Europa zijn wat gedaald, maar de risico’s op tekorten in de voorraden blijven de prijs stuwen. De extra levering van gas uit Groningen zal niet helpen om die prijs te dru…

Voor meer dan 50% van de afgesloten hypotheekdelen was sprake van een rentevaste periode van 20 jaar vast en 30 jaar vast steeg naar een aandeel van 17%. Vooral 50-plussers kozen voor deze lange rentevaste periodes. Voor hen is het vaak nog belangrijker dan voor jongere generaties om de hypotheekrente lang vast te zetten. Zij krijgen vanaf de pensioenleeftijd vaak te maken met een lager overheid nieuws pensioeninkomen, dat vaak ook nog eens minder of niet meestijgt met de inflatie. Door lang vast te zetten, voorkom je in de toekomst een vervelende stijging van de hypotheeklasten, mocht de hypotheekrente gaan stijgen. De spaarrente is de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Veel spaarders in box 3 hebben het gevoel belasting te betalen over opbrengsten die zij nooit hebben genoten.

Na jaren van kommer en kwel, waarin spraakmakende faillissementen dagenlang de voorpagina’s domineerden, gaat het weer stukken beter in Nederland financieel nieuws winkelland. De stemming onder consumenten is positief en dat uit zich onder andere in stijgende omzetcijfers van veel winkeliers.

Grootste bedreigingen voor de wereldeconomie vormen volgens Amey de snel groeiende Chinese schuldenberg waardoor de Chinese munt verzwakt en de opkomst van het populisme in Amerika en Europa. Vastgoed Belang is teleurgesteld over het vannacht 29 juni genomen besluit van de gemeenteraad van Amsterdam over de invoering van een nieuw systeem voor eeuwigdurende erfpacht. Met de problematiek van private woningverhuurders is volstrekt geen rekening gehouden. Studentenhuisvesting en zorgvastgoed zijn in trek bij beleggers, de rendementen liggen over het algemeen hoger dan in andere vastgoedbeleggingssegmenten. Deustche AM voorziet dan ook een huurgroei op de beste winkellocaties. Rendementen zullen die van andere West-Europese landen de komende vijf jaar ‘ver achter zich laten’.

De Shanghai Composite kon het verlies beperken tot 0,47% op vrijdag. De sterspelers uit de Aziatische index Alibaba en JD.com daalden respectievelijk 3,63% en 4%. De Japanse index Nikkei 225 staat vandaag 1,30% lager. Het waren hoofdzakelijk de technologie-aandelen uit de index die het moeilijk hadden. Softbank en Sony waren aandelen waarbij het verlies opliep tot bijna 3%. Tegen het einde van de handelssessie zagen we een klein herstel. Het aandeel Netflix is dit jaar zo’n 13% gezakt maar daar kan deze week zeker verandering in komen.

Dit blijkt dinsdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE. Bank of Japan verhoogt inflatieramingenDe Bank of Japan heeft te midden van de verstoringen in de aanvoerketen de inflatieramingen verhoogd. Dit nieuws banken bleek dinsdag bij het rentebesluit van de centrale bank. Ebusco krijgt opdracht van Duitse SWEGEbusco heeft een opdracht gekregen van Südwestdeutsche Landesverkehrs voor de levering van tien elektrische bussen en laadpalen.

De hypotheekrente stijgt in 2022 met 0,2 tot 0,4 procentpunten, verwacht Van Bruggen Adviesgroep. De afgelopen week verhoogden de eerste grote hypotheekverstrekkers hun rentes al. Wie volgende week een hoger nettobedrag op het loonstrookje ziet, komt dit jaar van een koude kermis thuis. Want het geld vliegt harder de huishoudpot uit dan vorig jaar, voor alle huishoudens daalt dit jaar de koopkracht, zo blijkt uit de koopkrachtberekeningen van budgetinstituut Nibud. Het is één van de grootste, oudste en meest roemruchte Nederlandse rederijen. We houden u hier graag op de hoogte van het laatste financiële nieuws.

  • Een belangrijke oorzaak is de vergrijzing, die ervoor zorgt dat er heel veel geld beschikbaar is.
  • Geven in je huidige en toekomstige financiële situatie, bijvoorbeeld waar het gaat om het beschermen van je inkomen.
  • De lage rentes zijn voor een deel te danken aan de grote steunoperaties van de centrale banken.
  • Kies vervolgens – wanneer er meerdere resultaten zijn – de notering op de beurs van uw keuze.

Sinds eind november vorig jaar zijn er weer strengere corona maatregelen van kracht. Een van de steunmaatregelen betreft het bijzonder uitstel van betaling. Als je toen al bijzonder uitstel van betaling had, dan werd dat automatisch tot 31 december 2021 verlengd voor belastingen, waarvan de uiterste betaaldatum verstrijkt voor 1 februari 2022. Beleggers in ABN Amro worden ‘ongeduldig’, zo schrijft het FD. Volgens directeur Gerben Everts van de Vereniging van Effectenbezitters kun je ABN niet ‘tot in de lengte der dagen in staatshanden houden’.