Onderzoek

      Reacties uitgeschakeld voor Onderzoek

PPI is de producentenprijsindex en wordt beschouwd als een voorloper van CPI, ofwel inflatie. Een dalende PPI is m.a.w. een teken aan de wand dat de inflatie een top bereikt kan hebben. Een verder oplopende PPI zou kunnen betekenen dat de inflatiestijging nog niet helemaal achter de rug is. Vandaag krijgen we de Europese handelsbalans en het inflatiecijfer uit Frankrijk. De Nikkei 225 uit Japan gaat 0,27% omlaag, terwijl de Hang Seng uit Hongkong zelfs 0,52% zakt. De Shanghai Composite uit China klimt dan weer 0,55%. Verder heeft Europa opnieuw antidumpingrechten geïmplementeerd voor staal.

  • De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
  • De fiscus kijkt hier de laatste jaren steeds scherper naar en kan zo’n lening beschouwen als een uitdeling.

Een aflossingsvrije hypotheek is mogelijk tot 50% van de waarde van de woning. Hernieuwde stimulering door centrale banken, waardoor de rente alsnog naar beneden gaat. Maar wij denken wel dat het downside potentieel beperkt is, zodat de marktrente en hypotheekrentes met economisch nieuws hoogstens enkele tienden nog kan dalen. Wij verwachten dat die terugloop in 2022 verder doorzet. Van Bruggen Adviesgroep heeft onderzoek gedaan naar wat de gevolgen zijn van de forse huizenprijsstijging voor enerzijds de hypotheeklasten en anderzijds de hypotheekkosten.

Financiële Markten

Anas Tahiri en Melle Meulensteen speelden samen bij RKC Waalwijk en zijn goede vrienden gebleven. Daryl Janmaat heeft meerdere keren hard moeten knokken om terug te komen, maar voelt zich inmiddels weer voetballer…. Barça heeft nieuws IT de afgelopen weken juist het nieuws gedomineerd vanwege zijn wankele financiële situatie. Ook spelers als Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto en Jordi Alba zouden al een verzoek tot salarisvermindering hebben gekregen.

Bovendien worden probleemleningen hard geraakt in perioden van marktonrust. Met een gemiddelde prijsstijging van 5,4 procent de afgelopen twaalf maanden heeft commercieel vastgoed echter wel weer de weg omhoog gevonden. Als je een website bezoekt die zo’n plugin bevat, brengt jouw browser een verbinding met Facebook of Google tot stand en worden de inhouden van deze pagina’s geladen. Jouw bezoek aan deze website kan daardoor zo nodig door Facebook, Instagram en Google worden getraceerd, overheid nieuws ook wanneer je de functie van de social plugin niet actief gebruikt. Als je beschikt over een account bij Facebook, Instagram of Google, dan kan je zo’n social plugin gebruiken en kan je zo informatie met je vrienden delen. Wij hebben geen invloed op de inhoud van de plugin en de overdracht van informatie. Via de door ons gebruikte Facebook-Pixel, krijgt Facebook de melding dat je met jouw IP-adres onze website hebt bezocht en kan het jouw bezoek aan jouw gebruikersaccount toewijzen.

Je zou verwachten dat de lasten en kosten fors stijgen als de huizen veel duurder worden. Het onderzoek hebben we beperkt voor de periode november 2016 tot en met november 2021. In die periode stegen de nieuws euro gemiddelde woningprijzen met 64%. In de bijlage hebben we de indexcijfers vermeld en de jaarlijkse stijgingspercentages . Zelfs met een lichte verhoging in 2022 zijn de hypotheekrentes historisch laag.

Dit jaar geven maar liefst acht beleggingsexperts hun visie en beleggingstips voor het komende jaar. Schrijf u vandaag nog vrijblijvend in en begin goed voorbereid aan het nieuwe beursjaar. Morgen, op 18 januari 2022, organiseert LYNX voor de elfde keer het jaarlijkse online beleggersdebat vanuit het Bimhuis. Dit jaar geven maar liefst acht beleggingsexperts hun visie op en beleggingstips voor het komende jaar. Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen.

Laatste Artikelen

Dat betekent onder meer dat het bedrag dat u leent in verhouding moeten zijn met uw particuliere vermogens- en inkomenssituatie. Als aandeelhouder dient u immers zakelijk te handelen met uw vennootschappen. Doet u dit niet, dan kan de Belastingdienst de lening als uitdeling beschouwen. Naarmate het vermogen groter wordt, neemt het forfaitair rendement dus toe. Het gemiddelde rendement op spaargelden wordt berekend over een periode van vijf jaar. Bij beleggingen wordt uitgegaan van een meetkundig gemiddelde waarbij het laatste jaar voor vijftiende deel in aanmerking wordt genomen.

De laatste twaalf weken is het ongelofelijk rustig op de hypotheekmarkt, met zo nu en dan een kleine verlaging of verhoging, maar geen noemenswaardige wijzigingen. Ontdekken, realiseren en verankeren van meerwaarde voor het opzetten en uitvoeren van uw digitale strategie. De versie van uw browser wordt niet ondersteund vanwege mogelijke beveiligingsrisico’s. Daarnaast kan het zijn dat een enkele functionaliteit op FD.nl niet beschikbaar of geoptimaliseerd is voor uw browser.

Verhoogd Risico Aandeelhouders Chinese Bedrijven & Europa Start Rood

Het bouwen van huizen vergt tijd, waardoor de verlichting op de woningmarkt niet meteen effect zal hebben in 2022. De huizenprijzen stijgen waarschijnlijk dan ook door in 2022, maar waarschijnlijk wel iets minder hard dan in 2021. Als de huidige trend doorzet, wisselen er in 2022 minder woningen van eigenaar. Door het komend decennium meer woningen te bouwen voor senioren, zal er doorstroming plaatsvinden, waardoor ook woningen voor starters en middengroep beschikbaar komen. Beide uitdagingen van de woningmarkt lossen hiermee op.

Steeds meer bestaande woningbezitters haken af om een nieuwe, duurdere koopwoning te kopen en nieuwbouw is er ook onvoldoende om te voldoen aan de inhaalvraag. De prijzen zullen dan ook door blijven stijgen in 2022, maar waarschijnlijk niet zo absurd als in het afgelopen jaar. Het is te hopen dat het nieuwe kabinet voortvarend aan de slag gaat met de uitdagingen op het gebied van de woningmarkt.