Persoonlijke Lening Afsluiten? Afsluiten Tegen De Laagste Rente

      Reacties uitgeschakeld voor Persoonlijke Lening Afsluiten? Afsluiten Tegen De Laagste Rente

BNP Paribas, Defam, Interbank en Qander werken via een tussenpersoon. En bij ABN Amro, ING, Rabobank en SNS Bank sluit je het krediet rechtstreeks af bij de financial institution.

Dat is per maand €31,22 meer dan Freo, die genoegen neemt met three,9%, maar dan zónder overlijdensrisicodekking. Je kunt dat risico ook zelf afdekken. Sluit je als 35-jarige voor 5 jaar een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering van €25.000 af, dan betaal je bij Fair Vie in totaal €270. Van de €1972 die je uitspaart omdat je Freo kiest in plaats van de ING, houd je nog €1702 over.

Bij ruim de helft van de aanbieders kom je daar pas achter als je een lening aanvraagt. Ze werken met een zogenaamd Risk Based Pricing-systeem. In veel gevallen is Rabobankdochter Freo een aantrekkelijke keus.

Defam en MoneYou zijn onderdeel van ABN Amro. Findio is een dochter van Credit Agricole, Freo van de Rabobank en Directa en Qander van Qander Consumer Finance. De lening bij Directa.nl, Findio, Freo, MoneYou en Santander sluit je af via web.

Een aantal banken laat de hoogte van de rente afhangen van het risico dat ze lopen dat je de verbouwing financieren niet terugbetaalt. Bij Interbank lopen deze percentages enorm uit elkaar. Bij een lening van €25.000 met een looptijd van 5 jaar, betaal je bijvoorbeeld €2511 aan rente, maar ook €4948. Dat is een verschil van maar liefst €2437.