Artikelen Over Economie

      Reacties uitgeschakeld voor Artikelen Over Economie

Vandaag, op 18 januari 2022, organiseert LYNX voor de elfde keer het jaarlijkse online beleggersdebat vanuit het Bimhuis. Toch kan al het goede nieuws de structurele problemen in de Nederlandse economie niet verhullen, schrijft Jacobs. ‘Na 2022 valt de economische groei terug naar ongeveer 1,5% per jaar door langdurige stagnatie en historisch lage productiviteitsgroei. De rentes op vrijwel alle looptijden ministerie nieuws van staatsleningen staan nog altijd onder nul. Het belangrijkste macro-economische aanpassingsmechanisme is daardoor kapot’, aldus Jacobs. Het is ongebruikelijk om positieve economische indicatoren te zien in de context van verstoringen van de toeleveringsketen als gevolg van een nog steeds aanhoudende wereldwijde pandemie. Er wordt echter een opwaarts traject voorspeld voor de industrie in 2022.

Bent u een actieve belegger en neemt u, net als wij, beleggen serieus? Dan helpen wij u graag het maximale uit uw beleggingsportefeuille te halen. De AEX liet gisteren een flinke daling zien, maar per saldo beweegt de index al enkele weken tussen 755 en 810 punten. ICT nieuws Een volledige technische analyse van de AEX leest u in het LYNX Kennisportaal. PPI is de producentenprijsindex en wordt beschouwd als een voorloper van CPI, ofwel inflatie. Een dalende PPI is m.a.w. een teken aan de wand dat de inflatie een top bereikt kan hebben.

Verlieslijdend Rivian Niet Bezig Met Europese Fabriek

Het waarschijnlijkste scenario is desondanks nog steeds, vijf weken voor het einde van het jaar, dat de groei op zo’n vier procent uitkomt, meent het FD. Het Centraal Planbureau ging in september uit van 3,9 procent en het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Commissie kwamen vorige week uit op vier procent. Bij een krimp van vijf procent in het vierde kwartaal is de jaarlijkse groei nog altijd drie procent. “Het voorbije jaar, 2020, was zó beroerd, dat het dit jaar bijna niet mis kan gaan”, schrijft de krant. LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – De Britse arbeidsmarkt toont een sterk herstel ondanks een flinke toename van het aantal coronabesmettingen. De werkloosheid is daarbij gedaald tot het laagste niveau sinds de eerste maanden van de crisis, kwam naar voren uit gegevens van het Office for National Statistics. De positieve cijfers kunnen de Bank of England ertoe aanzetten de rente sneller te verhogen om de inflatie te beteugelen.

In deze podcast gaat Reinjan Prakke op zoek naar de toekomst van ons monetaire systeem. De oorzaken voor het oplopende prijspeil zijn immers divers en in essentie te herleiden tot de economische basisregel dat er méér vraag dan aanbod is. Waarbij het moeilijk (niet?) banken nieuws te voorspellen is wanneer de situatie normaliseert. Deze week in de economische rubriek van Radio EenVandaag geeft Martin Visser van De Financiële Telegraaf een blik op het financiële nieuws. Nieuwe systemen moeten worden opgebouwd, oude systemen af- of omgebouwd.

Voorlopig blijft die Amerikaanse arbeidsmarkt gespannen. Dat zou het vertrouwen bij consumenten moeten voeden, mede door de hogere salarissen.

Beleggers zullen voornamelijk uitkijken naar de bedrijfsmarge, hoeveel nieuwe abonnees de streamingsdienst heeft kunnen verzilveren en de toekomstplannen van het bedrijf. Dit is voor het economisch herstel van de landbouwsector en het platteland na de uitbraak van COVID-19. De maatregelen voor het herstel moeten aansluiten bij de milieu- en klimaatafspraken van de Europese Unie. Dit is een voorwaarde voor het gebruiken van het budget uit het fonds. Daarom hebben wij het bij deze regeling over groen-economisch herstel. Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website.

Een Verzameling Van De Laatste Berichten Over De Economie, Verzameld Van De Beste Nederlandse Websites Op Dit Gebied

De laatste maanden hebben veel landen te maken met een uitzonderlijk hoge inflatie. In de VS en in de Eurozone bereikte de inflatie het hoogste niveau in decennia, voornamelijk door hoge energieprijzen.

Partijen willen hiermee gezamenlijk leiderschap tonen op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen, in lijn met de OESO-richtlijnen en de UNGP’s voor bedrijven en mensenrechten. 21 december 2021 Een derde van de bedrijven in de Nederlandse industrie kampt met materiaaltekorten. De gevolgen voor onze economie zijn relatief beperkt, maar als consument kun je te maken krijgen met langere levertijden en hogere prijzen. Het is van belang dat het nieuwe kabinet en de sociale partners het vraagstuk van arbeidsmarktkrapte snel adresseren; ook ligt hier een rol voor de Sociaal-Economische Raad en de Stichting van de Arbeid. Samsung wil de komende drie jaar 206 miljard dollar investeren in technologieën als halfgeleiders, robotica, biofarma en biotechnologie, kunstmatige intelligentie en 6G. De plannen komen naast de ambitieuze plannen van de Zuid-Koreaanse overheid om fors te investeren in eigen chipproductie, schrijft het FD.

Zo geven diverse experts regelmatig hun mening over actuele onderwerpen en kunt u profiteren van hun deskundige beleggingsadviezen. In de agenda op deze website staan ook de belangrijkste evenementen voor beleggers vermeld, zoals data voor dividenduitkeringen en publicaties van kwartaalverslagen. De economie is onverwacht goed herstelt dit jaar met een groei van 3,9%. Na twee jaar zit financieel nieuws de economie weer terug op het inkomen van 2019 en heeft ze door de crisis slechts 1,5% van het inkomen structureel gemist. Ook de werkloosheid is historisch laag en de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan. De overheidsfinanciën hebben de crisis ook goed doorstaan, ook al waren de noodpakketten riant. Het begrotingstekort neemt snel af en de staatsschuld bleef onder de 60% van het bbp.

  • De oorzaken voor het oplopende prijspeil zijn immers divers en in essentie te herleiden tot de economische basisregel dat er méér vraag dan aanbod is.
  • ASM International en ASML stegen respectievelijk 2,31% en 2,18%.

Ook de Europese Centrale Bank zit op die lijn van een inzakkende inflatie. Veel acties van de overheid en samenwerkende partijen betreffen het verkennen of beschrijven van plannen. Denk aan het maken van een plan van aanpak, een routekaart of een verkenning. Voor zover de plannen een specifieke R-strategie kiezen, gaat het meestal om recycling. Daarmee is het aantal faillissementen in onze provincie op het laagste punt sinds 2010. Nu mijn rekening een week actief is, heb ik ook even gekeken naar hoe ik geld bij kan storten. In het debat over de regeringsverklaring van het nieuwe kabinet lijkt de ontkoppeling van de AOW een twistpunt te worden….