Tweede Hypotheek Afsluiten

      Reacties uitgeschakeld voor Tweede Hypotheek Afsluiten

Kan ik een hypotheek krijgen op mijn woonboot? Ja, het is mogelijk om een auto financieren hypotheek af te sluiten op uw boot waarbij de boot geldt als onderpand.

Er bestaan dus hypotheekvormen voor woonboten of watervilla’s, zelfs een hypotheek afsluiten op een zeiljacht is mogelijk. De financiering van een boot of watervilla moet wel aan meer voorwaarden voldoen dan de financiering van een huis. Er zijn tegenwoordig echter maar weinig banken die deze hypotheek aanbieden. Indien u een woonboothypotheek af kunt sluiten, levert u dat belangrijke fiscale voordelen op ten opzichte van andere financieringsmethoden. U komt met een woonboothypotheek bijvoorbeeld in aanmerking voor de hypotheekrenteaftrek.

Doe de berekening hiervan op de pagina: Overwaarde opnemen berekenen! Naast de hypotheek voor een boot zult u met verschillende verplichte en optionele verzekeringen te maken krijgen. Verschillende verzekeraars bieden passende verzekeringen aan voor woonboten, maar per situatie is verschillend wat passend is. Laat u dus goed adviseren door een skilled die kennis heeft van de speciale regelingen en voorwaarden in deze specialistische markt. Vraag hier een gesprek aan met een onafhankelijke hypotheekadviseur!

Op dit second zijn er echter weinig hypotheekverstrekkers die deze hypotheekvorm aanbieden. Zijn er voorwaarden voor het afsluiten van een boothypotheek?

Het kan bovendien een vereiste voor de hypotheek zijn. De geldverstrekker kan als voorwaarde stellen dat een gedeelte van de aankoopwaarde met eigen geld gefinancierd moet worden.

De vormen waaruit u wel kunt kiezen, zijn een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Voor deze hypotheken mag ook gewoon gebruik worden gemaakt van de hypotheekrenteaftrek. Let op: Houd er rekening mee dat de hypotheekrente voor boothypotheken hoger ligt. Vaak wordt er een renteopslag gerekend voor deze hypotheken. Dit is een additional rente die u betaald bovenop de hypotheekrente.